Ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το νέο ΚΟΚ, πως ανάλογα με τα εισοδήματα θα ανεβαίνει και το ποσό της παράβασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία πλέον οι τροχονόμοι θα διαθέτουν Tablet για να κόβουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ, οι οποίες για αυτούς που έχουν υψηλά εισοδήματα θα προβλέπεται προσαύξηση έως και 200%.

Έτσι σύμφωνα με το νέο ΚΟΚ όσοι έχουν εισοδήματα μέχρι 50.000€ θα πληρώνουν κανονικά τις παραβάσεις με τα ποσά που έχουν οριστεί στις κλήσεις. Όσοι έχουν εισόδημα από 50.001€ έως 100.000€ τα πρόστιμα των κλήσεων θα διπλασιάζονται, ενώ για αυτούς που έχουν δηλώσει ποσά από 100.001€ και πάνω τα πρόστιμα θα αγγίζουν το τριπλάσιο των αρχικών ποσών των κλήσεων.

Οι τροχονόμοι όπως αναφέραμε θα διαθέτουν Tablet, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με εκτυπωτές και καταχωρώντας τα στοιχεία του παραβάτη θα εμφανίζεται το εισόδημα και η κατηγορία της κλήσης. Στη συνέχεια θα τυπώνεται το πρόστιμο, το οποίο προφανώς θα αποστέλλεται στη διεύθυνση του παραβάτη.

Στην ουσία όπως όλα δείχνουν θα μπούμε σε μια νέα πραγματικότητα, αφού όπως φαίνεται θα πρέπει πλέον να τηρούμε τον ΚΟΚ κατά γράμμα, ιδίως αυτοί που έχουν υψηλά εισοδήματα. Φυσικά, για άλλη μια φορά μετά και την αφαίρεση του μέτρου της πληρωμής του μισού ποσού της κλήσης σε 10 ημέρες φαίνεται ξεκάθαρα πως ο νέος ΚΟΚ είναι καθαρά εισπρακτικός.