Η Alfa Romeo κάνει ακόμα πιο δελεαστικές τις Stelvio και Giulia για όποιον θέλει να τις αποκτήσει, δημιουργώντας την έκδοση Nurburgring Edition. Τα δύο μοντέλα παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης και όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξαν τα βλέμματα για τα καλά. Ο λόγος που η ιταλική εταιρεία δημιούργησε της εν λόγω εκδόσεις δεν ήταν άλλος από τις επιδόσεις που σημείωσαν τα δύο μοντέλα στην πράσινη κόλαση του Nurburgring.

Με το λογότυπο “NRING” και το γκρι – ανθρακί χρώμα, οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα ξεχωρίζουν αμέσως. Επιπλέον, τα καπάκια των εξωτερικών καθρεπτών είναι από carbon, όπως οι πλαϊνές ποδιές και η μάσκα. Η Nurburgring Edition γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με τα κεραμικά φρένα και τις μαύρες ζάντες. Εσωτερικά τα bucket καθίσματα της Sparco με τα ανθρακονήματα και τις κόκκινες ραφές, καθώς και το κιβώτιο ταχυτήτων της ZF, μαζί με την ειδική αρίθμηση δίνουν μια άλλη αίσθηση.

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα, αφού και τα δύο μοντέλα παραμένουν με τον V6 Twin – Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 510 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 61,1 κιλά. Όπως ανακοίνωσε η Alfa Romeo οι εκδόσεις Stelvio Quadrifoglio Nurburgring Edition και Giulia Quadrifoglio Nurburgring Edition θα κυκλοφορήσουν σε μόλις 108 αντίτυπα, με το 108 να είναι συμβολικό, αφού είναι και τα χρόνια που συμπληρώνει η Alfa Romeo στην αυτοκίνηση.