Η Subaru παραμένοντας σταθερή στις αξίες της παρουσίασε τη νέα γενιά του Forester χωρίς όμως να περνάει σε μεγάλες αλλαγές. Το SUV της ιαπωνικής εταιρείας μπαίνει αισίως στην 6η γενιά του και όπως φαίνεται θα παραμείνει για μια ακόμη γενιά το μοντέλο με την καλύτερη τετρακίνηση. Το νέο μοντέλο βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα Subaru Global Platform της ιαπωνικής εταιρείας, με το μήκος να έχει αυξηθεί κατά 2,8 εκατοστά, ενώ είναι πιο πλατύ και πιο ψηλό κατά 1,2 εκατοστά.

Εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μαύρη μάσκα με το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρείας να δεσπόζει στη μέση. Τα νέα LED φωτιστικά σώματα δένουν αρμονικά, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να δώσουν μια πιο αγρία μορφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα νέα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, ενώ το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό και εδώ η Subaru επιμένει στον αναλογικό πίνακα οργάνων, με τη μικρή ψηφιακή οθόνη και τα λευκά όργανα με τις λευκές βελόνες. Παράλληλα, υπάρχει και η ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 7” ή 11,6”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Από μηχανικής πλευράς δεν είχαμε καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό βρίσκεται ο Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το CVT αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα συστήματα Active Torque Vectoring και SI-Drive, ενώ υπάρχει και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης Subaru EyeSight, το οποίο περιλαμβάνει το Surround View Monitor που προσφέρει οπτική 360ο χάρη στις τέσσερις διαφορετικές κάμερες που υπάρχουν στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Μπορεί το νέο Subaru Forester να μην έχει πολλές αλλαγές, όμως εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα πιο σύγχρονα, ασφαλή και δυνατά SUV, αφού χάρη στην τετρακίνηση του μπορεί να κινηθεί παντού και να αποφύγει κάθε δυσκολία που θα βρει μπροστά του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως παρότι παραμένει σχεδόν το ίδιο πάντα είναι περιζήτητο.