Μια Jaguar XK120 του 1954 σε δημοπρασία

Τα παλαιά αυτοκίνητα έχουν τη δική τους αίγλη όσα χρόνια και αν έχουν περάσει. Ένα από αυτά είναι και μια Jaguar XK120 του 1954, η οποία ανήκε στη Βρετανίδα οδηγό αγώνων Patsy Burt. Μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 22 χρόνια, αλλά τα αυτοκίνητα που της ανήκαν φημίζονται για την καλή κατάσταση που βρίσκονται. Μάλιστα η Βρετανίδα οδηγός είχε γίνει σύμβολο εκείνη την εποχή απέναντι στο ισχυρό φύλο σχετικά με το αν μια γυναίκα μπορεί να βρεθεί στο τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Η συγκεκριμένη Jaguar XK120 είναι μια από τις 195 δεξιοτίμονες που δημιουργήθηκαν, με τη Patsy Burt να απολαμβάνει κάθε στιγμή του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας το μάλιστα και στους αγώνες που έτρεχε. Η XK120 του 1954 τροφοδοτείται από έναν ισχυρό DOHC κινητήρα χωρητικότητας 3,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 264 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ διαθέτει υδραυλικό τιμόνι, αναβαθμισμένα φρένα και αναβαθμισμένη ανάρτηση.

Το αυτοκίνητο πλέον ανήκει στην H&H Classics, η οποία είναι και η υπεύθυνη της δημοπρασίας που θα γίνει στο Pavilion Gardens του Buxton στις 29 Νοεμβρίου. Όσοι συλλέκτες ενδιαφέρονται θα πρέπει να προγραμματίσουν το ταξίδι στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Buxton και να υπολογίσουν πως το κόστος του αυτοκινήτου εκτιμάτε ότι θα φτάσει περίπου στις 120.000£. Εμείς είμαστε σίγουροι πως όποιος το αποκτήσει θα το ευχαριστηθεί και με το παραπάνω.