Το νέο Πρωτάθλημα του WRC σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει παραδοσιακά από το Monte Carlo όπως γίνεται κάθε χρόνο. Σίγουρα το φαβορί είναι και φέτος η Volkswagen με τα Polo WRC. Από πλευράς οδηγών το μεγάλο φαβορί και φέτος είναι ο Sebastien Ogier, με το Jari – Matti Latvala να θέλει να του πάρει τη μπουκιά από το στόμα, αφού ο διακαής του πόθος είναι ο τίτλος του Πρωταθλητή. Το τρίτο Polo βρίσκεται στα χέρια του Andreas Mikkelsen, ο οποίος θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

wrc 2Η Citroen θέλει φέτος να κυριαρχήσει απέναντι στη Volkswagen και το μεγάλο χαρτί που ποντάρει είναι η επιστροφή του Sebastian Loeb, ο οποίος όμως αναμένεται να τρέξει μόνο στο Monte Carlo. Οι άλλοι δύο οδηγοί που θα παλέψουν είναι ο Kris Meeke και ο Mads Ostberg. Οι Evans, Tanak και Prokop θα βρίσκονται στο τιμόνι του Ford Fiesta RS WRC, Επίσης, με το ίδιο μοντέλο θα βρεθεί και ο Ιταλός Lorenzo Bertelli.

Τέλος στη Hyundai με το i20 WRC θα αγωνιστούν οι Tierry Neuville, Dani Sordo και Hayden Paddon, με την μεγάλη απώλεια να είναι ο γνωστός σε όλους Robert Kubica, ο οποίος αποχαιρέτησε το WRC, όχι και με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Το πρόγραμμα όπως είπαμε ξεκινά στις 22 Ιανουαρίου, από το Monte Carlo και τελειώνει στις 15 Νοεμβρίου στην Ουαλία. Φυσικά όπως γνωρίζουμε όλοι και πάλι το Rally Acropolis είναι εκτός προγράμματος, ελπίζοντας πως του χρόνου θα ακούσουμε και πάλι τις μηχανές των WRC να ηχούν στα ελληνικά βουνά.

Το πρόγραμμα του WRC 2015:

Ημερομηνία Χώρα
22 – 25 Ιανουαρίου Monte Carlo
12 – 15 Φεβρουαρίου Sweden
5 – 8 Μαρτίου Mexico
23 – 26 Απριλίου Argentina
21 – 24 Μαΐου  Portugal
11 – 14 Ιουνίου Italy
2 – 5 Ιουλίου Poland
30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου Finland
20 – 23 Αυγούστου Germany
10 – 13 Σεπτεμβρίου  Australia
1 – 4 Οκτωβρίου France
22- 25 Οκτωβρίου Spain
12 – 15 Νοεμβρίου United Kingdom