Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί στην έλευση του νέου Station Wagon της Volvo το V90 (Volvo V90), το οποίο σύμφωνα με τους ιθύνοντες της σουηδικής φίρμας θα είχε κάτι από τα παλαιότερα Volvo της ίδιας σειράς. Το V90 παρουσιάστηκε επίσημα από τους Σουηδούς στη Στοκχόλμη, δείχνοντας πως είναι αυτό που θα ζητήσει ένας οικογενειάρχης που χρειάζεται άπλετους χώρους.

volvo v90 3Το συνολικό μήκος να φτάνει τα 4,93 μέτρα, πλάτος 1,89 και ύψος 2,94 μέτρα, ενώ βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει την ευχέρεια για την ανάπτυξη νέων μοντέλων των Σουηδών στη μεσαία η τη μεγάλη κατηγορία. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.825 κιλά και ανάλογα την έκδοση μπορεί να φτάσει τα 2.100 κιλά, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 1.526 λίτρα.

Το νέο μοντέλο είναι ακριβώς ίδιο μέχρι τη μέση του με το S90, ενώ θα μοιραστεί και τους ίδιους κινητήρες. Πρόκειται για τους κινητήρες βενζίνης δύο λίτρων (T5 με 254 ίππους και T6 με 320), τους πετρελαιοκινητήρες (D4 με 190 ίππους και D5 με 235), αλλά και το Drive – E μοντέλο με το υβριδικό σύστημα T8 με τους 407 ίππους.

volvo v90 2Φυσικά από το νέο μοντέλο δε θα απουσιάζουν όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας όπως για παράδειγμα το Pilot Assist, το οποίο δίνει την ευκαιρία στον οδηγό για την  ημιαυτόνομη οδήγηση. Επιπλέον, υπάρχει ανιχνευτής για μεγάλα ζώα και πεζούς, το οποίος λειτουργεί με αυτόματο σύστημα πέδησης, αλλά και το Apple CarPlay για την εύκολη μεταχείριση του iPhone.

Το Volvo V90 υπόσχεται την απόλυτη εμπειρία οδήγησης, απόλαυσης, αλλά και οικονομίας δίνοντας το τέλειο αυτοκίνητο σύμφωνα με τους Σουηδούς σε αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω για την οικογένεια τους και όχι μόνο.