Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου Tiguan eHybrid. Το νέο μοντέλο δεν έχει μεγάλες διαφορές από το Tiguan που ήδη κυκλοφορεί πέρα του ότι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Μπροστά από τον πόρτα του οδηγού υπάρχει η παροχή για τη φόρτιση του ηλεκτροκινητήρα, ενώ στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων είναι διαμορφωμένος για να γνωρίζει ο οδηγός τι γίνεται και με το κομμάτι του ηλεκτροκινητήρα.

Μηχανικά το νέο Tiguan eHybrid τροφοδοτείται από τον TSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 156 ίππους, αλλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 245 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 40,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το DSG αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Με την αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα το Tiguan eHybrid μπορεί να διανύσει έως και 50 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί κάποιος να το φορτίσει σε μια απλή οικιακή πρίζα ή σε φορτιστή έως 3,6 kW. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 1,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 41 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει πως έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Για όσους ενδιαφέρονται το νέο Tiguan eHybrid προσφέρεται μόνο στην έκδοση εξοπλισμού R-Line, με την τιμή να ορίζεται στα 40.220€. Μπορεί για κάποιους η τιμή να φαίνεται τσιμπημένη, όμως όποιος κινείται καθημερινά και έχοντας σε λειτουργία τον ηλεκτροκινητήρα θα κάνει πολύ γρήγορα την απόσβεση. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως είναι ένα από τα SUV που έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.