Η MINI ανακοίνωσε την ανανέωση όλης της γκάμας του Cooper. Πρόκειται για το 3θυρο, το 5θυρο, το John Cooper Works, το Cabrio και φυσικά το ηλεκτρικό μοντέλο. Οι αλλαγές δεν είναι πολλές και εστιάζονται στη νέα μάσκα, στα επανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα και στους προφυλακτήρες. Επιπλέον, θα υπάρχουν και τρία νέα χρώματα που είναι τα Grey Metallic, Island Blue και Zesty Yellow.

Για να υπάρχει αντίθεση με το χρώμα του αυτοκινήτου, μπορούν να είναι σε μαύρο χρώμα τα καπάκια των καθρεπτών, το καπάκι του καυσίμου και οι χειρολαβές των θυρών. Ανανέωση έχει γίνει και στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, με 5 νέα σχέδια, ενώ για όσους θέλουν υπάρχουν και αυτές των 18” που είναι δίχρωμες.

Στο εσωτερικό πλέον υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 8,8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και διαθέτει και πλοηγό, ενώ υπάρχουν νέες επενδύσεις για τα σπορ καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και κρυφός φωτισμός. Φυσικά, ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, με την οθόνη μεγέθους 5”. Τα δερμάτινα καθίσματα, το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, αφού παραμένουν οι 3κύλινδροι και 4κύλινδροι κινητήρες βενζίνης από 1.500 έως 2.000 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να κυμαίνεται από 75 έως 231 ίππους στην πιο ισχυρή έκδοση John Cooper Works. Επιπλέον, το ηλεκτρικό μοντέλο Cooper SE παραμένει και αυτό με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 184 ίππους.

Στο βασικό εξοπλισμό πλέον περιλαμβάνεται το σύστημα Stop & Go, καθώς και το Ενεργό Cruise Control. Επιπλέον, υπάρχει το σύστημα διατήρησης λωρίδας, ενώ για πρώτη φορά βρίσκουμε και το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Τέλος, η μεγάλη σκάλα των φωτιστικών σωμάτων λειτουργεί αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 70 χλμ/ώρα. Μπορεί οι αλλαγές να μην είναι πολλές, όμως όπως όλα δείχνουν το MINI Cooper όλο και καλυτερεύει. Εμείς είμαστε σίγουροι πως το νέο μοντέλο όταν κυκλοφορήσει θα είναι ακόμη καλύτερο.