Το υβριδικό Ford Kuga συνεχίζει στην ελληνική αγορά

Το Kuga είναι ένα από τα SUV της Ford. Μπορεί να μην έχει την αίγλη του Fiesta και του Focus, όμως είναι ένα από τα πιο ασφαλή και ευρύχωρα αυτοκίνητα. Η υβριδική έκδοση στην ευρωπαϊκή αγορά γνωρίζει την επιτυχία, αφού ακόμη και τώρα η ζήτηση κινείται σε πάρα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Άλλωστε ποιος δε θα ήθελε να έχει ένα SUV που να καίει μόλις 1,3 λίτρα/100χλμ;

Μπορεί να έχουν περάσει παραπάνω από δύο χρόνια που κυκλοφορεί το υβριδικό μοντέλο, παρόλα αυτά παραμένει αρκετά δελεαστικό. Για όσους δε θυμούνται το αμερικάνικο μοντέλο τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 225 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,2”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο CVT κιβώτιο.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,3 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε μόλις 29 γρ/χλμ, κάτι που το απαλλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας στη χώρα μας. Μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να διανύσει έως 89 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση. Αν στην περίπτωση η μπαταρία ιόντων λιθίου αποφορτιστεί πλήρως, τότε η μέση κατανάλωση αυξάνεται στα 6 λίτρα/100χλμ.

Για μια πλήρη φόρτιση με ηλεκτρική παροχή 230 Volt χρειάζονται κάτι λιγότερο από 6 ώρες, ενώ μπορεί να ανακτάται ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προφίλ για τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα που είναι τα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, τότε αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα κάνοντας χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Για όποιον ενδιαφέρεται το Kuga Plug-in Hybrid είναι διαθέσιμο ακόμα στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την έκδοση ST-Line X, η οποία προφέρει τα πάντα από πλευράς εξοπλισμού. Όσο για την τιμή; Αυτή έχει οριστεί στα 49.990€. Όπως και να το κάνουμε η συγκεκριμένη έκδοση είναι ακριβή όσον αφορά στην αγορά της, όμως για όποιον κάνει χιλιόμετρα η απόσβεση μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα. Αν βάλουμε την οικονομία καυσίμου, αλλά και τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, τότε γίνεται ακόμη πιο δελεαστικό.