Το πιο “πράσινο” 4×4 αυτοκίνητο στις Η.Π.Α. είναι το Jeep Grand Cherokee 4xe

Η εξηλεκτρισμένη τεχνολογία της Jeep, όπως εκφράζεται από τα υβριδικά συστήματα e-Hybrid και 4xe, αποτελεί βασικό άξονα του στρατηγικού πλάνου της Stellantis Dare Forward 2030, μέσω του οποίου ο Όμιλος θα μειώσει σε παγκόσμια κλίμακα το αποτύπωμα άνθρακα του κατά 50%. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πωλήσεις επιβατικών μοντέλων της Jeep στην Ευρώπη μέχρι το 2030 θα αποτελούνται εξολοκλήρου από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρώτο Grand Cherokee με Plug-in Hybrid σύστημα στην πορεία του θρυλικού μοντέλου, φέρνει μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών, που το καθιστούν το πλέον αποδοτικό, ικανό εντός και εκτός δρόμου, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον Grand Cherokee στην ιστορία. “Το Jeep Grand Cherokee 4xe καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των σύγχρονων αγοραστών”, σημείωσε ο Εκδότης του Green Car Journal, κ. Ron Cogan. “Κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, όχι μόνο λόγω των κορυφαίων εκτός δρόμου δυνατοτήτων που διαθέτει, αλλά και χάρη στη δυνατότητα να κινείται με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό το προηγμένο σύστημα κάνει εξαιρετικά εύκολες και απολαυστικές τις καθημερινές μετακινήσεις”.

Με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως 50 χιλιόμετρα, το Grand Cherokee 4xe συνδυάζει ένα αποδοτικό Turbo κινητήρα βενζίνης 2 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Μέσω ενός κιβωτίου 8 σχέσεων, το υβριδικό σύστημα τροφοδοτεί και τους τέσσερις τροχούς με 380 ίππους και 65,2 κιλά ροπής, εξασφαλίζοντας, επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6,3” και εξίσου εντυπωσιακή δυνατότητα ρυμούλκησης 2.300 κιλών. Το σύστημα τετρακίνησης διαθέτει και κιβώτιο υπο-πολλαπλασιασμού (κοντές σχέσεις), ενώ η απόσταση από το έδαφος φτάνει έως και τα 27,5 εκατοστά χάρη στην αερανάρτηση Quadra-Lift.

Το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe είναι διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά με τιμές από 92.500€ και 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 160.000 χιλιόμετρα. Η παραγωγή του αυτοκινήτου γίνεται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της Stellantis στις Η.Π.Α., ενώ οι πρώτες αφίξεις του μοντέλου στην Ελληνική αγορά θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2023.