Όπως φαίνεται η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς πόντους στην αυτοκίνηση και όλα δείχνουν πως όλο και περισσότερες εταιρείες τείνουν προς τα εκεί. Η Audi δε μπορεί να μείνει μακριά από την ηλεκτροκίνηση και στρέφεται συνεχώς σε υβριδικά μοντέλα, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά. Σειρά τώρα είχε η παρουσίαση του A6 Avant 55 TFSI e Quattro.

Πρόκειται για την υβριδική έκδοση του νέου μοντέλου, το οποίο είναι αρκετά προκλητικό, αφού περιλαμβάνει το πακέτο S-Line, το οποίο διαθέτει μαύρη μάσκα, Matrix LED φωτιστικά σώματα, μαύρα καπάκια στους καθρέπτες, πίσω φιμέ τζάμια, κόκκινες δαγκάνες φρένων, σπορ ανάρτηση και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”. Στο εσωτερικό περιλαμβάνεται το Audi Virtual Cockpit, τα σπορ δερμάτινα καθίσματα και ο κλιματισμός τεσσάρων ζωνών. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 405 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.535 λίτρα.

Μηχανικά το νέο A6 Avant 55 TFSI e Quattro, τροφοδοτείται από τον TFSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 248 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37,7 κιλά, αλλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 141 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 362 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 50,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 14,1 kWh. Η τελική ταχύτητα του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 135 χλμ/ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 2,1 λίτρα/100χλμ. Για όποιον ενδιαφέρεται θα χρειαστεί να κάνει λίγο υπομονή, αφού ακόμα στη χώρα μας δεν έχει έρθει. Πάντως στη Γερμανία είναι ήδη διαθέσιμο, με την τιμή του να ξεκινά από 71.940€.