Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα γίνονται όλο και περισσότερα. Εδώ και λίγο καιρό η Volkswagen διαθέτει στην ελληνική αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό ID.7. Το μεγάλο οικογενειακό μοντέλο αποτελεί τη ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας προσφέροντας άνεση, απόλυτη ασφάλεια, αλλά και ταχύτητα. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και έχει μήκος 4,96 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα και ύψος 1,53 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,96 μέτρα.

Ο κύκλος στροφής φτάνει τα 10,9 μέτρα, ενώ η αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23 Cd. Εξωτερικά υπάρχει η κλειστή μάσκα με το λογότυπο της Volkswagen, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά. Στα πλαϊνά ο Coupe σχεδιασμός θέλει να του δώσει μια άλλη χάρη, ενώ στο πίσω μέρος και εδώ ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα,  τα οποία όπως και μπροστά (άσπρη γραμμή) ενώνονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζει η νέα γενιά καθισμάτων, τα οποία ρυθμίζονται ηλεκτρικά σε 14 διαφορετικές κατευθύνσεις. Παράλληλα, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ρυθμίσουν την ψύξη ή τη θέρμανση των καθισμάτων, ενώ υπάρχει και η λειτουργία μασάζ. Επιπλέον, υπάρχουν δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής μεγέθους 15”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, ενώ για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο υπάρχει και μια head-up display οθόνη. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 532 λίτρα, ενώ ανεβαίνει σημαντικά με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Μηχανικά το νέο ID.7 τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 286 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 55,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 77 kWh προσφέρει μέγιστη αυτονομία 621 χιλιομέτρων.

Στον εξοπλισμό το νέο ID.7 περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, σύστημα πλοήγησης, head-up display οθόνη, σύστημα κλειδώματος και εκκίνηση χωρίς κλειδί “Keyless Access”, με Safelock, θερμαινόμενο πολυλειτουργικό τιμόνι, εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα, Travel Assist, Lane Assist, Emergency Assist, Side Assist, Area View, Park Assist Plus με Park Distance Control, ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”.

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει μόνο η έκδοση ID.7 Pro More, με την τιμή να κοστολογείται στα 58.900€. Μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, η τιμή μειώνεται στα 50.900€, ενώ αν κάποιος έχει να αποσύρει αυτοκίνητο θα μειώσει την τιμή κατά 1.000€ επιπλέον, με την τελική τιμή να φτάνει στα 49.900€. Σίγουρα, η τιμή με το κρατικό πρόγραμμα είναι πιο δελεαστική, αλλά το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν ενδοιασμούς για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Βέβαια, η τελική επιλογή είναι δική σας.