Το ID. Buzz είναι το νέο μοντέλο της Volkswagen, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν περίπου 10 μήνες. Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου μοντέλου, το οποίο διαθέτει δύο εκδόσεις. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Van βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen και έχει μήκος 4,71 μέτρα, πλάτος 1,98 μέτρα και ύψος 1,93 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,98 μέτρα.

Το νέο μοντέλο μας φέρνει μνήμες από τη θρυλική κλούβα T2, αλλά και το Transporter T3, όμως είναι φτιαγμένο για τις σημερινές ανάγκες. Μπροστά υπάρχει η κλειστή μάσκα με το σήμα της γερμανικής φίρμας να δεσπόζει στη μέση και να συνδυάζεται με τα LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται από τη μια άκρη στην άλλη, με μια λεπτή φωτιζόμενη γραμμή, καθώς και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, 20” και 21”.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μονόχρωμα ή δίχρωμα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10” και μια αφής μεγέθους 10” ή 12”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1.121 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 2.205 λίτρα.

Μηχανικά το νέο ID. Buzz τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 204 ίππους και 31,6 κιλά ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 82 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 425 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 145 χλμ/ώρα, ενώ με τον ταχυφορτιστή των 170 kW μπορεί να ανακτήσει την ενέργεια στο 80% σε μόλις 30’.

Για όσους ενδιαφέρονται το νέο ID. Buzz προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική έκδοση κοστολογείται στα 66.500€, ενώ η έκδοση Plus που είναι και η πλουσιότερη ανεβαίνει στα 70.500€. Σίγουρα, τα χρήματα μπορεί να θεωρούνται πολλά, όμως το ID. Buzz μπορεί να προσφέρει μια απόλυτα ευχάριστη ατμόσφαιρα σε μια πολυμελή οικογένεια και όχι μόνο.

Οι τιμές του νέου ID. Buzz

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
ID. BuzzElectric20466.500€
ID. Buzz PlusElectric20470.500€