Το Civic Type R είναι από τα πιο ισχυρά μοντέλα που έχει παρουσιάσει η Honda στη γκάμα της και φυσικά είναι η λατρεία πολλών. Η Hondata είναι μια αμερικάνικη εταιρεία βελτιώσεων και ανέλαβε να δυναμώσει λίγο παραπάνω το ιαπωνικό μοντέλο. Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει νέα μπεκ, νέα αντλία καυσίμου, νέα αντλία άμεσου ψεκασμού και νέα σωληνάκια.

Όλα αυτά κάνουν υψηλότερη τη ροή καυσίμου στον κινητήρα και σε συνδυασμό τον εγκέφαλο FlashPro η μέγιστη ισχύ ανεβαίνει στους 375 ίππους, 55 περισσότερους από την εργοστασιακή ισχύ, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει πλέον τα 58,6 κιλά. Στην περίπτωση όμως που η βενζίνη αναμειχθεί με 46% αιθανόλη τότε η μέγιστη ισχύς ανεβαίνει στους 415 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 61,8 κιλά.

Σε όποιον δεν αρκούν όλα αυτά με την αλλαγή του καταλύτη και με ένα νέο Turbo, η μέγιστη ισχύ ανεβαίνει στους 550 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 66,6 κιλά. Διαβάζοντας όλα αυτά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε σε επικοινωνία με την Hondata και να επιλέξετε όποιο πακέτο σας ταιριάζει. Εμείς πάντως όπως και να έχει θα θέλαμε το πιο ισχυρό.