Το βελτιωμένο υβριδικό Q5 από την ABT

Η ABT είναι γνωστή για τις βελτιώσεις σε αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου. Τώρα η γερμανική εταιρεία ανέλαβε να βελτιώσει για πρώτη φορά κάποιο υβριδικό μοντέλο. Το Audi Q5 TFSI e για όσους δε γνωρίζουν εξοπλίζεται με τον TFSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 252 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37,7 κιλά, αλλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 143 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά.

Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 367 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 50,9 κιλά. Μετά τις απαραίτητες βελτιώσεις από την ABT η μέγιστη ισχύ ανεβαίνει στους 425 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 56 κιλά. Αυτό επιτυγχάνεται από την αύξηση που έγινε στον κινητήρα βενζίνης, ο οποίος από τους 252 ίππους, ανέβηκε στους 310 ίππους και στα 42,8 κιλά ροπής.

Οι οπτικές επεμβάσεις είναι ελάχιστες, με νέα διακοσμητικά στο εσωτερικό, αλλά και τις νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί στις αναρτήσεις τα ελατήρια της Coilover, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν στο ύψος που θέλει ο οδηγός. Τέλος, το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε ένα μαύρο γυαλιστερό χρώμα προτιμώντας να είναι πιο διακριτικό, όμως δεν γίνεται με τίποτα να περάσει απαρατήρητο.