Το να έχει κάποιος στα χέρια του μια AMG A 45 είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό. Πόσο μάλλον όταν αυτή την AMG A 45 την έχει αναλάβει να τη βελτιώσει ο γερμανικών οίκος Posaidon. Στα χέρια των Γερμανών βρέθηκε η AMG A 45 S και πλέον μετά τις απαραίτητες ενέργειες στον Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, η μέγιστη ισχύς ανέβηκε στους 518 ίππους από 416 που ήταν εργοστασιακά, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 61,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 324 χλμ/ώρα.

Για να επιτευχθεί όλο αυτό η Posaidon άλλαξε των υπερσυμπιεστή βάζοντας ένα μεγαλύτερο στη θέση του και φυσικά έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στο λογισμικό του κινητήρα. Επιπλέον, βελτιώθηκε και το αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift κάνοντας τις αλλαγές πιο γρήγορες. Για όσους θέλουν κάτι πιο νορμάλ ο γερμανικός οίκος παρουσίασε και ένα μικρότερο σύνολο, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 465 ίππους.

Όλα αυτά για κάποιον μπορεί να είναι αχρείαστα, αλλά αυτοί που αγαπούν τις βελτιώσεις μπορούν να καταλάβουν ποσό σημαντική είναι μια τέτοια αλλαγή. Πόσο δε μάλλον και όταν την έχουν στα χέρια τους. Το κακό είναι πως οι Γερμανοί δεν αποκάλυψαν την τιμή του kit και πως όσοι το θέλουν θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα ταξίδι στη Γερμανία. Όπως και να έχει όμως αξίζει και με το παραπάνω.