Το νέο Volkswagen Touareg μετράει περισσότερους από 6 μήνες από τότε που ξεκίνησε να κυκλοφορεί στη χώρα μας και κάποιους μήνες παραπάνω στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Οι Γερμανοί βλέποντας την απήχηση που έχει το μοντέλο δημιούργησαν μια ακόμη ισχυρή έκδοση πιστεύοντας πως θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερη τη ζήτηση.

Ο νέος κινητήρας δεν είναι άλλος από το V6 TSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 335 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται μέσω του γνωστού DSG κιβωτίου και του συστήματος 4MOTION και στους τέσσερις τροχούς.

Εμφανισιακά δεν υπάρχουν αλλαγές στη συγκεκριμένη έκδοση. Η κλασσική γραμμή της γερμανικής φίρμας παραμένει στο εμπρόσθιο κομμάτι με τη μεγάλη μάσκα και τα LED φωτιστικά σώματα, μαζί με τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Εσωτερικά τη μερίδα του λέοντος λαμβάνουν οι δύο οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Για όσους ενδιαφέρονται αν αναλογίσουμε πως η έκδοση με τους 286 ίππους κοστίζει 84.000€, η πιο ισχυρή με τους 340 ίππους ίσως φτάσει κάπου στις 90.000€. Βέβαια στη Μεγάλη Βρετανία όπου και θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις μαζί με τη Γερμανία το κόστος για το νέο V6 κινητήρα στη βασική έκδοση φτάνει τα 61.500€, ενώ στην ακριβότερη ανεβαίνει στα 69.100€. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς στη χώρα μας είναι ακριβό.