Η Mountune είναι μια βρετανική εταιρεία βελτιώσεων αυτοκινήτων που γνωρίζει πολύ καλά πώς να δημιουργεί διαφορετικές και πιο ισχυρές εκδόσεις. Αυτή τη φορά στα χέρια των μηχανικών της Mountune βρέθηκε το Ford Fiesta ST, το οποίο γίνεται ένα από τα ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας του.

Το πακέτο “M225” περιλαμβάνει τη βελτίωση του υπερτροφοδοτούμενου EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στου 222 ίππους από 197, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 6”. Όπως είναι αναμενόμενο βελτιώθηκε και η ροπή χάρη στο νέο λογισμικό του κινητήρα.

Επιπλέον, προσφέρεται η νέα εφαρμογή mTune SmartFlash για κινητά με συσκευές Android και Apple, όπου επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν και να ενημερώσουν το λογισμικό στο όχημά τους μέσω του smartphone. Η εφαρμογή παρέχει και σύνδεση OBD Bluetooth.

Σίγουρα μπορεί να περιμέναμε να έχει περισσότερα πράγματα στη βελτίωση, αλλά και μόνο ότι ο κινητήρας είναι βελτιωμένος κατά 25 ίππους κάνει το Fiesta ST αρκετά δυνατό. Εμείς πάντως θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε. Εσείς;