Το Q8 RS είναι ότι πιο δυνατό έχει να επιδείξει η Audi στην κατηγορία των SUV. Ο επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής φίρμας στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου μοντέλου με την τιμή να ορίζεται στα 167.400€. Μπορεί η τιμή να είναι απαγορευτική για αρκετούς, όμως το συγκεκριμένο μοντέλο κάθε άλλο πάρα ένα καθημερινό αυτοκίνητο είναι.

Η μεγάλη μάσκα με το λογότυπο RS που προδίδει για πιο μοντέλο πρόκειται, τα LED φωτιστικά σώματα, τα μεγάλα ανοίγματα στον προφυλακτήρα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, η πίσω αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα ενιαία LED φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι ζάντες αλουμινίου συνθέτουν το πάζλ του νέου Q8 RS.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια θέλει να ανεβάσει τον πήχη, με τα δερμάτινα καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και φυσικά τις δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχει και μια τρίτη οθόνη που παρέχει τις ρυθμίσεις του διζωνικού κλιματισμού.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 81,5 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volt. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Φυσικά, η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα Quattro να ορίζει τη ροπή στο 60% μπροστά και στο 40% πίσω. Ανάλογα τις συνθήκες μπορεί η ροπή να σταλεί έως και το 70% μπροστά και μέχρι το 85% πίσω. Επιπλέον, υπάρχει η αερανάρτηση, το σύστημα τετραδιεύθυνσης, το Torque Vectoring και τα κεραμικά φρένα.

Το Audi Q8 RS είναι ότι πιο ισχυρό έχει να διαθέσει η γερμανική φίρμα στην κατηγορία των SUV. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, αφού μπορεί να προσφέρει τα πάντα, όπως ασφάλεια, ταχύτητα, άνεση και πολυτέλεια. Σίγουρα, μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά είναι αυτό που θα ήθελαν όλοι.