Η νέα Skoda Fabia ότι έχει αρχίσει να βρίσκεται στις αγορές ανά τον κόσμο, με την ελληνική αγορά να την αναμένει σύντομα. Παρόλα αυτά όμως η Skoda ανακοίνωσε πως η Fabia Combi, ενώ ήταν στο πρόγραμμα για να ακολουθήσει το 2023 τη νέα Fabia, τελικά αποφασίστηκε να μην κυκλοφορήσει και να καταργηθεί ως μοντέλο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους ρύπους, αφού με το Euro 7 τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρά για τις εταιρείες. Έτσι ο CEO της Skoda Thomas Schafer ανακοίνωσε επίσημα πως η Skoda Fabia Combi δε θα υπάρξει και πως η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ηλεκτροκίνηση δημιουργώντας νέα μοντέλα.

Συγκεκριμένα σε επιστολή που έστειλε στους υπαλλήλους ανέφερε. “Το εξαιρετικά αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro 7 αναγκάζει την εταιρεία να κινηθεί άμεσα προς την ηλεκτροκίνηση. Έτσι, όχι μόνο χρειαζόμαστε περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά πρέπει επίσης να αποχαιρετήσουμε ορισμένα προϊόντα με κινητήρα εσωτερικής καύσης πιο γρήγορα από ότι ήταν προγραμματισμένο. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να επενδύουμε με συνέπεια στο μέλλον και να αποχαιρετήσουμε μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως το Skoda Fabia Combi”.