Η Honda παρουσίασε το νέο Civic Si, το οποίο όπως είναι γνωστό κυκλοφορεί στην αγορά της Αμερικής. Η μάσκα είναι λεπτή όπως στο Civic Sedan, με τα LED φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας να προσφέρουν καλύτερο φωτισμό. Στο πίσω μέρος και εδώ ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη αφής μεγέθους 9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο πίνακας οργάνων είναι και αυτός ψηφιακός με την οθόνη μεγέθους 7”. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά το νέο Civic Si θα τροφοδοτείται από τον Turbo VTEC κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 202 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο έχει κοντύτερες σχέσεις, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει δύο προγράμματα οδήγησης που είναι τα Normal και Sport, τα οποία αλλάζουν τις ρυθμίσεις στην ανάρτηση και στην απόκριση του γκαζιού. Με τη νέα εξάτμιση ο ήχος του κινητήρα ακούγεται καλύτερα, ενώ υπάρχουν και τεχνητοί ήχοι στο εσωτερικό. Με αυτή την έκδοση το μόνο που απομένει να μας αποκαλύψει η Honda είναι το νέο Type R.

11 γενιές για το Civic δείχνουν ότι οι Ιάπωνες γνωρίζουν πολύ καλά πως να το βελτιώνουν και πώς να το ομορφαίνουν. Φυσικά, η ασφάλεια είναι σε τελείως διαφορετικά επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το μόνο κακό στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι η μείωση της ιπποδύναμης κατά τρεις ίππους. Εμείς πάντως θα το θέλαμε. Εσείς;