Η Hyundai θέλει να συναρπάσει ακόμη περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό κοινό με το νέο Sonata. Το κορεάτικο μοντέλο συμπληρώνει 34 χρόνια στην αγορά αυτοκινήτου και με το νέο μοντέλο μπαίνει στην 8η γενιά. Το 4θυρο μοντέλο είναι εντυπωσιακό με το επιθετικό σχήμα που διαθέτει, αλλά πάνω από όλα αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η πολυτέλεια.

Η κατηγορία που ανήκει είναι στα Sedan, όμως το κόψιμο του αυτοκινήτου θα λέγαμε ότι φέρνει περισσότερο σε Coupe όχημα. Το νέο Sonata είναι μεγαλύτερο κατά 45 χιλιοστά από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο και αυτό κατά 35 χιλιοστά. Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της κορεάτικης εταιρείας, μαζί με τα LED φωτιστικά σώματα και τις νευρώσεις στο καπό δείχνουν μια πιο άγρια όψη. Στο πίσω μέρος η Coupe μορφή ολοκληρώνεται με τη λεπτή αεροτομή που βρίσκεται στο τελείωμα του πίσω παραθύρου και πάνω από το πορτμπαγκάζ, ενώ τα φωτιστικά σώματα δένουν αρμονικά με τη μακριά και λεπτή κόκκινη λωρίδα.  

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει γίνει στο εσωτερικό, όπου το κορεάτικο μοντέλο ανεβάζει τον πήχη της πολυτέλειας με τα δερμάτινα καθίσματα και τις δύο οθόνες μια με τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και μια αφής μεγέθους 10,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αλλαγή έχει γίνει ακόμη και στο τιμόνι με τα χειριστήρια με το σήμα της εταιρείας βέβαια να δεσπόζει όπως πάντα στη μέση του. Επιπλέον, υπάρχει και η σύνδεση για Smartphone διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τους επιβάτες.

Μηχανικά το νέο Hyundai Sonata αναμένεται να τροφοδοτηθεί με το Smart Stream T-GDi βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26,9 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και η πιο ισχυρή επιλογή με τον GDI κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,9 κιλά. Οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, ενώ σύμφωνα με τους μηχανικούς της Hyundai υπάρχει πλέον καλύτερη απόκριση στο γκάζι. 

Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σεούλ για τους εγχώριους αγοραστές της Νότιας Κορέας, ενώ η επόμενη παρουσίαση στο υποψήφιο αγοραστικό κοινό θα είναι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης που θα γίνει 19 με 28 Απριλίου. Τέλος, οι πωλήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.