Η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει και κερδίζει το δικό της μερίδιο στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Τα υβριδικά συστήματα είναι αυτά που έχουν κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο και αυτό δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο από της εταιρείες. Έτσι και η Mercedes-AMG ανακοίνωσε πως όλα τα μελλοντικά της μοντέλα θα έχουν ένα ήπιο υβριδικό σύστημα.

Ήδη οι Mercedes-AMG CLS 53, E53, και η νέα GLE 53 διαθέτουν έναν 6κύλινδρο κινητήρα που διαθέτει μια μίζα-γεννήτρια 48 Volt, όπου το ηλεκτρικό μοτέρ παράγει 22 ίππους και 25,3 κιλά ροπής. Επιπλέον, οι C-Class, E-Class και S-Class θα εξοπλίζονται με το σύστημα PHEV τρίτης γενιάς, το οποίο περιλαμβάνει έναν ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 121 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 44,8 κιλά. Η μέγιστη απόσταση που θα μπορεί να διανυθεί με μια μόνο φόρτιση θα είναι 50 χιλιόμετρα.

Η Mercedes-AMG θα ονομάσει το σύστημα αυτό EQ Power +. Όλη η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα θα είναι η μπαταρία, η οποία ανάλογα τα φρεναρίσματα θα μπορεί να ανεβάσει την αυτονομία στα 60 ή ακόμα και στα 70 χιλιόμετρα. Έτσι η Mercedes-AMG θα μπορεί να έχει εξαιρετικά γρήγορα οχήματα. Φανταστείτε ένα μελλοντικό υβριδικό A45 με 4κύλινδρο κινητήρα με 400 ίππους και ηλεκτρικό κινητήρα με 121 ίππους; Εμείς πάντως θα θέλαμε να οδηγήσουμε έναν τέτοιο μοντέλο.