Η Automobili Turismo e Sport γνωστή και ως ATS είναι μια ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά παρουσίασε το εντυπωσιακό Corsa RR Turbo, το οποίο έρχεται για να καταπλήξει, αλλά και να προκαλέσει. Φυσικά, δε μιλάμε για ένα απλό αυτοκίνητο, αφού όποιος θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει στην πίστα για αγώνες.

Το νέο μοντέλο ζυγίζει μόλις 800 κιλά, και διαθέτει αεροδυναμικό bodykit με ανθρακονήματα, roll cage, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τεράστιο διαχύτη, τεράστια αεροτομή, κεραμικά φρένα με δαγκάνες τιτανίου και πυροσβεστήρα. Στο εσωτερικό υπάρχει μια πολύ μικρή οθόνη και τα άκρως απαραίτητα όργανα των μετρήσεων και φυσικά αγωνιστικό τιμόνι και αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Μηχανικά το ATS Corsa RR Turbo τροφοδοτείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα K20C1 του Civic Type R χωρητικότητας 2 λίτρων, ο οποίος όμως έχει βελτιωθεί με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 54 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Το νέο ATS Corsa RR Turbo είναι έτοιμο να προσφέρει έντονες συγκινήσεις και να δοκιμαστεί σε δύσκολους αγώνες έχοντας ήδη περάσει με επιτυχία όλους τους κανόνες της FIA. Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν δύο εκδόσεις η Clubsport και η Serie Carbonio. Η πρώτη κοστίζει 132.000€, ενώ η δεύτερη ανεβαίνει στα 164.900€. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως θα κατασκευάζονται μόλις 30 αυτοκίνητα το χρόνο, όποτε όσοι ενδιαφέρεστε βιαστείτε.