Η Porsche μας έχει συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια στην ύπαρξη ατμοσφαιρικών κινητήρων στην 911 Carrera. Όλα βελτιώνονται και όλα αλλάζουν, με τους Γερμανούς να ανακοινώνουν πως πλέον το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα διαθέτει μόνο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Ο Dr Frank-Steffen Wallister υπεύθυνος των σπορ μοντέλων της Porsche ανακοίνωσε μετά την παρουσίαση της 911 Targa πως οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες είναι καιρός να σταματήσουν.

Συγκεκριμένα είπε “Ο 4λιτρος κινητήρας στις GTS δεν μπορεί να περιστραφεί κατά 180ο για να μπει στην 911. Δεν πρόκειται να δούμε ξανά ατμοσφαιρικό κινητήρα στα μοντέλα της οικογένειας Carrera. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Το κόστος είναι πολύ υψηλό για να εξελίξουμε έναν τέτοιο κινητήρα για την Carrera. Το να κατασκευάσουμε ατμοσφαιρικούς κινητήρες για διαφορετικές αγορές, όπως στην Κίνα, την Ευρώπη και την Αμερική, δεν είναι βιώσιμο. Η Carrera στο μέλλον θα είναι μόνο υπερτροφοδοτούμενη”.

Επιπλέον, συμπλήρωσε “Ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων κάνει τους πελάτες μας πιο χαρούμενους όταν οδηγούν τα αυτοκίνητα μας. Είναι σημαντικό για την εμπειρία οδήγησης. Έπρεπε να πάμε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας 7 φορές για να εξηγήσω γιατί πρέπει να συνεχίσουμε προσφέρουμε τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. Θα το προσφέρουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά μια μέρα και αυτό είναι πιθανό να σταματήσει. Θέλω να ελπίζω όμως ότι η μέρα αυτή είναι πολύ μακριά”.

Σίγουρα το να υπάρχουν νέοι κινητήρες πιο γρήγοροι και πιο οικονομικοί είναι καλύτερο για όλους. Βέβαια οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά που και πως κινούνται. Αυτό όμως που φαίνεται είναι πως σιγά σιγά αλλάζουν όλα αυτά που είχαμε συνηθίσει. Ο χρόνος θα δείξει.