Στο άκουσμα ενός Subaru Impreza 555 το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στα χρόνια του WRC όταν βρίσκονταν στα χέρια είτε του Colin McRae, είτε του Carlos Sainz. Όμως τι γίνεται όταν ένα από τα 63 που υπάρχουν στον κόσμο το έχουν οδηγήσει και οι δύο και αυτό πωλείται; Το μονό σίγουρο; Όλοι θα το θέλαμε.

Το συγκεκριμένο όσο απίστευτο και αν φαίνεται βρέθηκε παρατημένο κάπου σε μια αποθήκη στην πόλη Victoria της Αμερικής με τον ιδιοκτήτη να νομίζει ότι πρόκειται για ένα απλό Impreza. Όπως αποδείχτηκε όμως όχι μόνο δεν ήταν ένα απλό Impreza, αλλά ένα από τα 63 Impreza 555 που κατασκεύασε η Prodrive και έτρεχαν στους αγώνες του WRC.

Η κατασκευή του αυτοκινήτου ήταν το 1994, ενώ αποσύρθηκε από τους αγώνες το 1996 περνώντας από τα χέρια και των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλητών. Σύμφωνα με τους εκτιμητές της ICAARS, το αυτοκίνητο δεν κοστίζει παραπάνω από 20.000$, όμως η δημοπρασία που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ίσως και να έφτασε το 1.000.000$, αφού πρόκειται για ένα συλλεκτικό κομμάτι, το οποίο θα γινόταν ανάρπαστο, με πάρα πολλούς να το διεκδικούν.

Η Lloyds Auctions ανέλαβε να κάνει τη δημοπρασία και για όσους δε θυμούνται κάτω από το καπό υπάρχει ο δίλιτρος Turbo κινητήρας, με το μηχανικό κιβώτιο και φυσικά την τετρακίνηση. Για την ιστορία και μόνο με ένα από τα 63 ο Colin McRae κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1995.