Η Skoda παρουσίασε ένα νέο SUV, το οποίο προορίζεται για την αγορά της Ινδίας, με την ονομασία Kushaq. Οι Τσέχοι έβαλαν στόχο και μάλιστα με τις ευλογίες του VW Group μια τεράστια αγορά, αφού ο πληθυσμός της Ινδίας ξεπερνά το 1.350.000.000. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN, η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Skoda το 95% του συνόλου των εξαρτημάτων του Kushaq προέρχεται από Ινδούς προμηθευτές.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,22 μέτρα, πλάτος 1,76 μέτρα και ύψος 1,61 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,65 μέτρα. Η απόσταση από το έδαφος είναι 188 χιλιοστά, κάτι που είναι ιδανικό για την κακή ποιότητα του οδοστρώματος στην Ινδία και κυρίως για τις χωμάτινες επιφάνειες. Επιπλέον, 5 θα είναι η χρωματισμοί του Kushaq και είναι οι Candy White, Metallic Reflex Silver, Metallic Carbon Steel, Tornado Red και Honey Orange, με τους δύο τελευταίους να διατίθενται αποκλειστικά στους Ινδούς πελάτες.

Η εξωτερική εμφάνιση το κάνει αναγνωρίσιμο αμέσως με τη γνωστή μάσκα της Skoda και τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας. Χαμηλά δεν υπάρχουν προβολείς ομίχλης, αφού έχουν τοποθετηθεί πιο ψηλά, με τη θέση τους να παίρνουν οι αεραγωγοί για την καλύτερη ροή του αέρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα LED φωτιστικά σώματα.

Εσωτερικά δεσπόζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων (7” ή 10”) και μια αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Όσο και αν φαίνεται παράξενο ο κλιματισμός είναι στο βασικό εξοπλισμό, αφού στην αγορά της Ινδίας αυτό δεν είναι και τόσο σύνηθες. Επιπλέον, στον εξοπλισμό προσφέρονται ESC, 6 αερόσακοι, Cruise Control, αισθητήρες βροχής και φώτων, σύστημα ISOFIX στα πίσω καθίσματα, Hill Hold Control, συνδεσιμότητα κινητού τηλεφώνου, Phone Box για φόρτιση ασύρματου κινητού τηλεφώνου, θύρες USB-A και USB-C και αισθητήρας πίεσης ελαστικών.

Μηχανικά το νέο Kushaq θα τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον 3κύλινδρο TSI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους. Η δεύτερη και πιο ισχυρή επιλογή είναι με τον 4κύλιδνρο TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το DSG αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νέο Skoda Kushaq. Μπορεί στην ευρωπαϊκή αγορά να μην είναι αναγκαίο να το δούμε, αφού τα SUV της Skoda υπερκαλύπτουν τις ανάγκες, αλλά στην αγορά της Ινδίας με μια καλή τιμολογιακή πολιτική είμαστε σίγουροι πως η Skoda θα ανεβάσει αρκετά τον δείκτη των πωλήσεων όχι μόνο στην Ινδία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, αφού η κατηγορία των SUV είναι από τις πιο δύσκολες.