Η Genesis σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στη Νότια Κορέα παρουσίασε το πρώτο της SUV. Πρόκειται για το GV80, το οποίο υπόσχεται πολυτέλεια, ασφάλεια και φυσικά επιδόσεις. Η θυγατρική εταιρεία της Hyundai με το GV80 είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα Audi Q7, BMW X5 και Mercedes-Benz GLE. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,94 μέτρα, το πλάτος τα 1,97 μέτρα, το ύψος τα 1,71 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,99 μέτρα.

Οι Κορεάτες θέλοντας να μειώσουν το βάρος του μοντέλου εξ αρχής δημιούργησαν το καπό, τις πόρτες, αλλά και την πόρτα του πορτμπαγκάζ από αλουμίνιο εξοικονομώντας 40 κιλά. Εξωτερικά το νέο GV80 ξεχωρίζει από τη μεγάλη τριγωνική μάσκα και τα Quad Lamps φωτιστικά σώματα, τα οποία διαφέρουν από κάθε άλλο όχημα. Πηγαίνοντας προς τα πίσω διακρίνεται η οροφή με την κλίση, ενώ στο πίσω μέρος τη μερίδα του λέοντος λαμβάνουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”, το κάνουν να φαίνεται τερατώδες, ενώ απουσιάζει το λογότυπο της μάρκας, το οποίο έχει αντικατασταθεί από τη λέξη Genesis.

Στο εσωτερικό διακρίνεται αμέσως η οθόνη αφής μεγέθους 14,5”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, με το δερμάτινο τιμόνι και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Φυσικά, τα στοιχεία από ξύλο και τα χρωμιομένα διακοσμητικά δίνουν μια άλλη αίσθηση. Το σύστημα Active Noise Control αναλύει κάθε 2” το δρόμο για να προσφέρει την απόλυτη ησυχία στο εσωτερικό διώχνοντας κάθε θόρυβο μακριά.

Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό για τους ανθρώπους της Genesis και έτσι το νέο GV80 είναι εξοπλισμένο με 10 αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός αερόσακου στην κεντρική πλευρά του μπροστινού καθίσματος, με αποτέλεσμα τη μείωση των τραυματισμών στο κεφάλι των επιβατών κατά την πλευρική σύγκρουση.

Μηχανικά το νέο μοντέλο προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις δύο βενζίνης και μια πετρελαίου. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει τον 4κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 304 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 43 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση είναι με τον V6 T-GDi κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 380 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 54 κιλά. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο 6κύλινδρος Turbodiesel κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 278 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 59,9 κιλά. Αργότερα μέσα στο 2020 θα δούμε και μια υβριδική έκδοση που θα περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση.

Η Genesis με το GV80 φαίνεται πως θέλει να μπει σε μια δύσκολη αγορά, αφού ήδη Audi, BMW και Mercedes-Benz έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους. Όμως από το αποτέλεσμα που βλέπουμε δεν είναι καθόλου απίθανο να κερδίσει ένα σημαντικό μέρος από την αγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας, αφού δεν έχει να ζηλέψει από τις μεγάλες εταιρείες τίποτα.