Η Skoda παρουσίασε το νέο Kamiq Scoutline μεγαλώνοντας τη γκάμα των SUV. Το νέο μοντέλο διαθέτει νέα επίπεδα ρυθμίσεων και ακολουθεί το δρόμο των εκδόσεων Monte Carlo. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει το μπροστινό σπόιλερ που βρίσκεται κάτω από τον προφυλακτήρα, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα. Τα καπάκια των καθρεπτών είναι σε ασημί χρώμα για να κάνει αντίθεση με τη βαφή του αμαξώματος.

Στο ίδιο ασημί χρώμα είναι και οι ράγες ο οροφής. Στο πίσω μέρος διακρίνονται και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και το σπόιλερ που έχει τοποθετηθεί κάτω από τον προφυλακτήρα. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ανθρακί ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” ή 18”.

Στο εσωτερικό υπάρχει για όποιον θέλει επένδυση ξύλου, ενώ τα καθίσματα με το ύφασμα ThermoFlux κάνουν πιο άνετη τη ζωή του οδηγού και των επιβατών. Οι χρωμιομένοι αεραγωγοί θέλουν να ανεβάσουν το επίπεδο της πολυτέλειας, ενώ τα πεντάλ αλουμινίου δίνουν μια πιο σπορ αίσθηση. Φυσικά, το τιμόνι και ο επιλογέας είναι δερμάτινοι, ενώ ο εσωτερικός LED φωτισμός μπορεί να ρυθμιστεί ανάμεσα σε λευκό, κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα.

Μηχανικά δεν αναμένουμε καμία αλλαγή με τους κινητήρες, αφού θα είναι ίδιοι με το Kamiq. Η βασική έκδοση βενζίνης θα αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 95 ίππους. Επιπλέον θα υπάρχει ο ίδιος κινητήρας με τους 116 ίππους, αλλά και ο 1,5 με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου θα έχουμε τον γνωστό TDI κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 116 ίππους. Μέσα σε όλα αυτά θα διατίθενται και η G-TEC έκδοση με φυσικό αέριο.

Μπορεί η έκδοση Kamiq Scoutline να είναι μεγαλύτερη από το Kamiq, αλλά ουσιαστικά όπως δείχνουν τα πράγματα δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το Kamiq που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής. Το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο.