Η ηλεκτροκίνηση αν και είναι ακόμα στην αρχή της από πλευράς αυτονομίας, φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της και να δώσει αυτοκίνητα τόσο δυνατά, όσο και με μεγάλη αυτονομία. Αυτό γίνεται και με το νέο Lucid Air Grand Touring Performance, το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.050 ίππους και το 0-100 να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,6”.

Η μέγιστη αυτονομία με βάση τον κατασκευαστή μπορεί να φτάσει τα 718 χιλιόμετρα, ενώ με τον ταχυφορτιστή των 350 kW, μπορεί να ανακτήσει ενέργεια 483 χιλιομέτρων σε μόλις 21’. Το νέο Lucid Air Grand Touring Performance διαθέτει τα LED Intelligent Micro Lens Array φωτιστικά σώματα και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, με τα ελαστικά της Pirelli.

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 χρώματα που είναι τα Stellar White, Infinite Black, Cosmos Silver, Quantum Grey και Zenith Red. Στο εσωτερικό υπάρχει η επιλογή του δέρματος Alcantara ή Nappa και η ξύλινη επένδυση. Επιπλέον, υπάρχουν τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μασάζ, καθώς και το ηχοσύστημα με τα 21 ηχεία και την τεχνολογία Dolby Atmos.

Παράλληλα, η Lucid παρουσίασε και την έκδοση Grand Touring, η οποία αποδίδει 819 ίππους, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3”. Η μέγιστη αυτονομία με μια μόνο φόρτιση μπορεί να φτάσει έως τα 830 χιλιόμετρα, ενώ με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, η αυτονομία μειώνεται στα 754 χιλιόμετρα.

Για όσους ενδιαφέρονται και ζουν στις Η.Π.Α. θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, ενώ η τιμή της βασικής έκδοσης κοστολογείται στα 179.000$. Μπορεί στην ευρωπαϊκή αγορά να μη το δούμε, όμως σίγουρα μπορούμε να το θεωρήσουμε ένα Super Car, αφού τόσο η ιπποδύναμη, όσο και οι επιδόσεις το παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο.