Η Skoda πριν από περίπου ένα μήνα παρουσίασε μια νέα έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Enyaq Laurin & Klement, το οποίο τοποθετείται ακριβώς κάτω από το Enyaq RS, αφού θα είναι πιο ισχυρό από τις απλές εκδόσεις. Η συγκεκριμένη έκδοση όπως και κατά καιρούς άλλες, πήρε και αυτή το όνομα της από τους ιδρυτές της εταιρείας Vaclav Laurin και Vaclav Klement, ενώ θα υπάρχει τόσο σε δικίνητη, όσο και σε τετρακίνητη έκδοση.

Εξωτερικά, το νέο Enyaq Laurin & Klement ξεχωρίζει με το αποκλειστικό Platinum Grey χρώμα, το οποίο βρίσκεται στους προφυλακτήρες, στο διαχύτη και στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών. Παράλληλα, υπάρχει η φωτιζόμενη μάσκα Crystal Face, οι λεπτομέρειες χρωμίου και οι ράγες οροφής. Τα Full LED Matrix φωτιστικά σώματα αποτελούνται από 131 LED, ενώ υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” ή προαιρετικά 21”.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα εκρού δερμάτινα καθίσματα, τα οποία είναι αεριζόμενα και θερμαινόμενα, ενώ διαθέτουν και λειτουργία μασάζ. Το ίδιο εκρού χρώμα συνεχίζει σε μέρος του ταμπλό, αλλά και στις πόρτες, ενώ παράλληλα υπάρχει και το μαύρο χρώμα δημιουργώντας μια πολύ όμορφή αντίθεση. Το μαύρο δερμάτινο τιμόνι δύο ακτινών και οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν παιχνίδι τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το Skoda Enyaq Laurin & Klement θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 286 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται για την έκδοση Enyaq Laurin & Klement σε 6,7”, ενώ για την έκδοση Enyaq Laurin & Klement Coupe σε 6,6”, με την τελική ταχύτητα και στις δύο εκδόσεις φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία στην πισωκίνητη έκδοση θα φτάνει τα 570 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση, ενώ στην τετρακίνητη τα 550 χιλιόμετρα. Τέλος, η νέα έκδοση θα μπορεί με έναν ταχυφορτιστή να φτάσει από το 10% στο 80% σε μόλις 30’.

Σίγουρα, η έκδοση Enyaq Laurin & Klement είναι πιο όμορφή από τις απλές εκδόσεις, ενώ πλησιάζει όσο γίνεται πιο κοντά μηχανικά στην RS. Αυτό σημαίνει πως η τιμή της θα ξεπερνά τα 55.200€ της πισωκίνητης έκδοσης των 265 ίππων και τα 59.200€ της τετρακίνητης, αλλά δε θα φτάνει 66.500€ του Enyaq Coupe iV RS. Μπορεί τα χρήματα να ακούγονται αρκετά, αλλά με την επιδότηση του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, η τιμή μπορεί να μειωθεί και όσοι θέλουν να την αποκτήσουν πιο οικονομικά.