Πωλείται μια Alfa Romeo Giulia GTAm

Η Alfa Romeo Giulia GTAm όταν παρουσιάστηκε από τους Ιταλούς πριν από τρία χρόνια είχε συναρπάσει τους πάντες. Για όσους δε θυμούνται οι ειδικές εκδόσεις Giulia GTA και GTAm κυκλοφόρησαν σε μόλις 500 κομμάτια και έγιναν ανάρπαστες αμέσως. Στη χώρα μας οι τιμές της ήταν 247.000€ για την Giulia GTA και 254.000€ για τη Giulia GTAm.

Μια από τις 500 βρίσκονται στην αντιπροσωπεία μεταχειρισμένων αυτοκίνητων Amari στο Preston της Αγγλίας. Πρόκειται για το 122 αυτοκίνητο της παραγωγής και έχει στο κοντέρ του μόλις 177 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο γνωστό κόκκινο χρώμα της Alfa Romeo, ενώ έχει μαύρη αεροτομή, μαύρα καπάκια στους καθρέπτες και μαύρες ζάντες αλουμινίου.

Μηχανικά η Giulia GTAm τροφοδοτείται από το V6 Bi-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 540 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,6” Η κατασκευή του κινητήρα είναι από αλουμίνιο, όπως οι πόρτες και η ανάρτηση για να μειωθεί το βάρος. Για όσους δε θυμούνται έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, ενώ στα bucket καθίσματα οδηγού-συνοδηγού υπάρχουν οι ζώνες ασφαλείας 6 σημείων.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να οργανώσει ένα ταξίδι μέχρι το Preston της Αγγλίας και φυσικά να έχει φουσκομένο πορτοφόλι, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ η Amari ζητάει 199.995£ ή 232.012€. Σίγουρα, η τιμή είναι αρκετά υψηλή, εκτός όμως ότι το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά καινούργιο, μιλάμε για ένα κόσμημα της αυτοκίνησης.