Η Mercedes αποκάλυψε το νέο Safety Car που θα χρησιμοποιηθεί στη Formula 1 το 2022. Πιο συγκεκριμένα η Mercedes-AMG GT R του 2021 θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και στη θέση της θα βρεθεί η AMG GT Black Series. Το νέο Safety Car θα παραμείνει στα κόκκινα χρώματα, αφού όπως είναι γνωστό η Aston Martin έχει επιλέξει το πράσινο από πέρυσι που εισχώρησε στους αγώνες της F1.

Πίσω από το τιμόνι της AMG GT Black Series θα βρεθεί για άλλη μια χρονιά ο Bernd Maylander, συμπληρώνοντας 23 συνεχόμενα χρόνια μέσα στα Safety Car. Ο Γερμανός οδηγός δήλωσε “Είχα ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό το εκπληκτικό όχημα πολλές φορές και είμαι απλά ενθουσιασμένος, αφού είναι πολύ κοντά σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Είναι πραγματικά ένα σημαντικό βήμα σε σύγκριση με το περσινό, το οποίο ήταν ήδη σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Το να έχεις ένα τέτοιο χώρο εργασίας στο όνομα της ασφάλειας είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα”.

Επιπλέον, η Mercedes ανακοίνωσε και την αλλαγή του ιατρικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Έτσι τη θέση της C 63 S AMG Estate θα πάρει η AMG GT 63 S 4MATIC+, η οποία μπορεί να μεταφέρει τρεις γιατρούς μαζί με τον εξοπλισμό τους. Λίγες ήμερες έμειναν να τα δούμε και τα δύο στην πίστα, αφού η επίσημη πρεμιέρα τους θα γίνει στο πρώτο GP της χρονιάς στο Bahrain στις 20 Μαρτίου.