Η Acura παρουσίασε επίσημα το νέο Integra, το οποίο θα μπει στην παραγωγή. Οι Ιάπωνες όταν αποκάλυψαν το πρωτότυπο μοντέλο πολλοί πίστεψαν πως θα έχει κάποιες αλλαγές, όμως τελικά η έκδοση παραγωγής θα είναι ίδια χωρίς να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της Acura στη μέση, τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα και οι νευρώσεις στο καπό εξωτερικά το κάνουν αρκετά επιθετικό.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, η λεπτή αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” ή 18”. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 10,2” και η οθόνη αφής μεγέθους 7” ή 9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού. Επιπλέον, υπάρχει και η head-up display οθόνη μεγέθους 5,3” για να μην αποσπάτε η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Μηχανικά το νέο Acura Integra θα τροφοδοτείται από το VTEC Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το CVT κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Επιπλέον, υπάρχει και το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, το οποίο συνδυάζεται με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Όπως αναμενόταν τα συστήματα ασφαλείας έχουν πληθήνει σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Το νέο Acura Integra περιλαμβάνει τα Collision Mitigating Braking, Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist, Blind-Spot Monitoring, Rear Cross-Traffic Alert και Traffic Jam Assist.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Acura που βρίσκεται στο Marysville του Ohio των Η.Π.Α. Μπορεί το Acura Integra να μην έρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά, αφού έχουμε την επιλογή του Honda Civic. Πάντως εμείς θα θέλαμε να το είχαμε σαν υποψήφια επιλογή, αφού είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα συνηθισμένα.