Το Mirai είναι ένα εξαιρετικό όχημα της Toyota και οι Ιάπωνες παρουσιάζοντας το πρωτότυπο μοντέλο πριν το μοντέλο παραγωγής δεύτερης γενιάς το κάνουν ακόμα και πιο εντυπωσιακό. Το Mirai Concept βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Toyota με την ονομασία TNGA, η οποία θα το κάνει το αυτοκίνητο πισωκίνητο. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,97 μέτρα, το πλάτος τα 1,88 μέτρα, το ύψος τα 1,47 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,92 μέτρα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του πρωτότυπου μοντέλου το Mirai έχει πολλά στοιχεία από τα Coupe μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, με τη μάσκα ουσιαστικά να είναι όλο το εμπρός μέρος χωρίς να υπάρχει προφυλακτήρας, αφού φαίνονται όλα ένα. Στο πίσω μέρος διακρίνονται τα λεπτά και μακριά φωτιστικά σώματα, αλλά και η επιθετική εμφάνιση που διαθέτει. Φυσικά, το μπλε χρώμα είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο.

Στο εσωτερικό τα υψηλής ποιότητας υλικά του δίνουν μια πιο πολυτελή αίσθηση, αλλά αυτό που δεσπόζει είναι η μεγάλη οθόνη αφής μεγέθους 12,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα κλιματιζόμενα καθίσματα και τα 14 ηχεία της JBL ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το πήχη της πολυτέλειας. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια δίνει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στον οδηγό για να μην αποσπάτε η προσοχή του από το δρόμο.

Ο κινητήρας φυσικά θα παραμείνει με κυψέλες υδρογόνου, με τους Ιάπωνες να θέλουν να αυξήσουν την αυτονομία του σε 650 χιλιόμετρα, από 500 που είναι σήμερα, με την αύξηση της αυτονομίας να φτάνει το 30% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Αυτό θα γίνει χάρη στις μεγαλύτερες δεξαμενές υδρογόνου. Επιπλέον, αναμένεται και η αύξηση της ιπποδύναμης που θα ξεπερνά τους 154 ίππους που έχει το Mirai που κυκλοφορεί, χωρίς οι Ιάπωνες να ανοίγουν περαιτέρω τα χαρτιά τους.

Το νέο Mirai θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που θα γίνει στο Τόκιο στα τελειώματα του μήνα, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2020, όπου θα έχει αποκαλυφθεί και το Mirai που θα μπει στην παραγωγή. Σίγουρα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έχουμε δει στην αυτοκίνηση, αφού εκτός των προδιαγραφών κινείται με ένα καύσιμο που μπορεί να τα αλλάξει όλα τα επόμενα χρόνια.