Το Polestar 2 παρουσιάστηκε την περασμένη άνοιξη (Polestar 2), με την παραγωγή και τις πωλήσεις να έχουν οριστεί για το πρώτο 6μηνο του 2020. Το νέο μοντέλο των Σουηδών αναμένεται να κοντράρει το Tesla Model 3, το οποίο ήδη είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το νέο μοντέλο όπως ήδη γνωρίζουμε θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά φτάνουν τους 408 ίππους και τα 67,3 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 5”, ενώ το πακέτο Performance προσφέρει αναρτήσεις της Ohlins, φρένα της Brembo με χρυσαφί δαγκάνες και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Νορβηγία και φυσικά στη Σουηδία. Το ηλεκτρικό μοντέλο για όσους θέλουν να γνωρίζουν που θα κινείται οικονομικά θα κοστίζει στη Γερμανία 58.800€, στην Ολλανδία και το Βέλγιο 59.800€, στη Μεγάλη Βρετανία 55.500€, στη Νορβηγία 46.840€ και στη Σουηδία που θα είναι και η πιο ακριβή χώρα για την ώρα στα 60.610€.

Το Polestar 2 αναμένεται να μπει στην παραγωγή στις αρχές του νέου έτους στις εργοστάσιο των Σουηδών στην πόλη Luqiao της Κίνας. Όπως αναφέραμε στις αγορές θα βρίσκεται το καλοκαίρι του 2020 και θα ξεκινήσει από την Κίνα, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Μεγάλη Βρετανία και φυσικά τη Σουηδία.