Η Lexus εδώ και 15 χρόνια ειδικεύεται στα υβριδικά συστήματα με μεγάλη επιτυχία. Τώρα οι Ιάπωνες ήρθε η ώρα να αποκαλύψουν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία UX 300e. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο SUV, το οποίο ενσωματώνει την απαράμιλλη ποιότητα και την αξιοπιστία της ιαπωνικής εταιρείας. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι πως οι ιθύνοντες της Lexus προσφέρουν εγγύηση στη μπαταρία 10 χρόνια ή 1.000.000 χιλιόμετρα.

Εμφανισιακά δε διαφέρει και πολύ από τα άλλα μοντέλα της εταιρείας, με τη μαύρη γνωστή μάσκα και το λογότυπο της Lexus να βρίσκεται στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα και οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να του δώσουν μια πιο επιθετική μορφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα LED φωτιστικά σώματα που γίνονται ενιαία με μια λεπτή γραμμή.

Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποτελείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54,3 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με μια μόνο φόρτιση φτάνει τα 400 χιλιόμετρα. Για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας οι αισθητήρες παρακολουθούν την τάση κάθε κυψέλης, καθώς και τη θερμοκρασία και ειδοποιούν τον οδηγό πότε χρειάζεται αλλαγή.

Επιπλέον, η Lexus ανέπτυξε ένα σύστημα ψύξης αέρα με μπαταρία που είναι ασφαλέστερο και ελαφρύτερο από τα υδρόψυκτα συστήματα. Εκτός όμως από τη μπαταρία υπάρχει και ένα νέο εξαιρετικά συμπαγές κιβώτιο ταχυτήτων, που προσφέρει κορυφαία απόδοση μετάδοσης κίνησης και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Αυτή η κίνηση της Lexus ήταν αναπόφευκτη, αφού η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να είναι το μέλλον της αυτοκίνησης. Μπορεί ακόμα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να μην έχουν μεγάλες αυτονομίες και να είναι πιο ακριβά στην αγορά τους, όμως η απόσβεση για όποιον κινείται συνέχεια έρχεται πολύ γρήγορα. Τώρα αν βάλει κάποιος την εμπειρία και την αξιοπιστία της Lexus τότε ίσως είναι η καλύτερη λύση.