Η X-Class είναι το επαγγελματικό μοντέλο της Mercedes-Benz όπως γνωρίζουμε όλοι και κυκλοφορεί εδώ και δύο χρόνια στην Παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Το πρωτοείδαμε το 2017 και πριν καλά καλά συμπληρώσει τρία χρόνια ζωής οι ιθύνοντες της Daimler αποφάσισαν το οριστικό τέλος του μοντέλου.

Φυσικά, η αιτία δεν είναι άλλη από τις χαμηλές πωλήσεις, οι οποίες το 2018 ήταν μόλις 16.700 κομμάτια σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νότια Αφρική. Έτσι σε συνδυασμό με την απόφαση για μείωση του κόστους και αύξηση των πωλήσεων μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι μελλοντικά μπορεί να κοπούν και άλλα αυτοκίνητα εξ αιτίας των χαμηλών πωλήσεων.

Οι ακριβές τιμές μπορεί να πει κάποιος πως είναι η τρίτη αιτία των απογοητευτικών πωλήσεων του γερμανικού μοντέλου, αφού για παράδειγμα στη χώρα μας ξεκινά από τις 35.024€, όταν το ακριβότερο Navara φτάνει τα 37.640€. Ίσως να είναι ένα από τα ελάχιστα λάθη της Mercedes-Benz, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πως η γερμανική φίρμα πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση την έχει μελετήσει μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια.