Η SEAT ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίου η μέγιστη ετήσια χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τις 450.000 μονάδες. Πρόκειται για το νέο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων MQ281, το οποίο θα τοποθετείται στα αυτοκίνητα του ομίλου της Volkswagen (SEAT, Volkswagen, Audi και Skoda).

Η παραγωγή του κιβωτίου ταχυτήτων MQ281 αποτελεί αναγνώριση του ομίλου της Volkswagen για την εργασία που πραγματοποίησε η SEAT Componentes τα τελευταία χρόνια, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και την αύξηση της παραγωγικότητας. Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της SEAT στην πόλη Martorell, αλλά και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της SEAT για την παραγωγή Christian Vollmer δήλωσε. “Η SEAT Componentes είναι ένα βασικό εργοστάσιο για την εταιρεία μας, αλλά και για τον όμιλο της Volkswagen. Θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε το ανώτατο όριο παραγωγής με αυτό το νέο κιβώτιο ταχυτήτων έως και 3.500 μονάδες την ημέρα, επιτρέποντάς μας να διατηρήσουμε το εργοστάσιο ως κέντρο αναφοράς όσον αφορά στην αποδοτικότητα, στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα. Επιπλέον, η μετάδοση MQ281 κόβει τρία γραμμάρια εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο από κάθε όχημα σε σύγκριση με ένα άλλο κιβώτιο ταχυτήτων”.