Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στη Shanghai της Κίνας, μας έφερε κάποια νέα μοντέλα. Ένα από αυτά είναι το Lexus LM, το οποίο έρχεται για να ταράξει τα νερά της κατηγορίας των MPV οχημάτων. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο έχει μήκος 5,12 μέτρα, πλάτος 1,89 μέτρα και ύψος 1,95 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3,00 μέτρα. Οι πίσω πόρτες του είναι συρόμενες και μπορεί να εξυπηρετήσει 4, 6 ή ακόμα και 7 άτομα.

Μπροστά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα, η οποία είναι ενιαία με τον προφυλακτήρα, ενώ υπάρχουν και τα τρία κυκλικά LED φωτιστικά σώματα που είναι μαζί με τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία ξεκινούν από το πλαϊνό μέρος και συνδέονται από τη μια άκρη στην άλλη μέσω μιας κόκκινης γραμμής, η οποία είναι φωτιζόμενη. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, 18” ή 19”.

Στο εσωτερικό αυτό που αλλάζει τα πάντα είναι η τεράστια οθόνη μεγέθους 48” και βρίσκεται στις πλάτες των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού. Παράλληλα μαζί με την οθόνη που μπορεί άνετα να γίνει αίθουσα σινεμά, υπάρχει ψυγείο, τραπέζι και κρυφός φωτισμός, ενώ μπορεί να απομονωθεί ο χώρος μέσω ενός τζαμιού. Το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί αυτόματα, εντοπίζοντας μέσω αισθητήρων τη θερμοκρασία του προσώπου, του στήθους, των μηρών και του κάτω μέρος των ποδιών των επιβατών των πίσω καθισμάτων. Επιπλέον, μετράει και τη θερμοκρασία των παραθύρων επιλέγοντας την κατάλληλη θερμοκρασία για το εσωτερικό.

Εκτός όμως από την μεγάλη οθόνη των πίσω επιβατών, υπάρχουν και δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Επιπλέον, υπάρχει και το 3D Surround ηχοσύστημα με τα 23 ηχεία.

Μηχανικά το νέο Lexus LM τροφοδοτείται από το υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 250 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,3 κιλά. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 190 χλμ/ώρα, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος E-Four.

Για όσους ενδιαφέρονται το νέο Lexus LM θα πωλείται σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, όπου μέσα σε αυτές θα περιλαμβάνονται και πολλές ευρωπαϊκές. Το αν το δούμε στη χώρα μας ή όχι είναι άγνωστο, αφού τα MPV δεν έχουν τεράστια ζήτηση. Πάντως εμείς πιστεύουμε πως αν κάποιος αποφασίσει να δαπανήσει τα χρήματα για την αγορά του η Lexus δε θα αρνηθεί να το φέρει.