Με 19 πληρώματα θα πραγματοποιηθεί από τον Α.Ο.Κρήτης, ο εναρκτήριος γύρος του Κυπέλλου Rally Ασφάλτου Κρήτης. Το Η&Κ ΑΕΒΕ Rally Sprint Ποταμιές “Γιώργος Λουκάς” διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου και με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα είναι η Η&Κ ΑΕΒΕ.

Στην κορυφή της λίστας των συμμετεχόντων βρίσκονται οι τετράκις Πρωταθλητές Rally Ασφάλτου Γιώργος Αναπολιοτάκης-Θανάσης Τσιούκας με το Ford Fiesta R5. Το πλήρωμα που επιστρέφει στο Rally Sprint Ποταμιές “Γιώργος Λουκάς” έπειτα από 6 χρόνια, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον αγώνα του ΑΟΚ, ως προπόνηση για τη συμμετοχή του στον εναρκτήριο γύρο του Π.Π.Ρ. που ακολουθεί σε λίγες ημέρες.

Με το γνωστό κόκκινο Mitsubishi Lancer Evo VIII, της κλάσης C2, θα αγωνιστούν οι Γιώργος Περουλάκης-Λευτέρης Σαρρής που επιστρέφουν στα bucket έπειτα από 18 μήνες. Στην κλάση C3, η μάχη αναμένεται σπουδαία καθώς 5 πληρώματα θα παλέψουν για τη διάκριση. Οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης θα αγωνιστούν με το γνωστό Peugeot 306, με το οποίο έχουν κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο της κατηγορίας F2, στο Π.Π.Ρ. Ασφάλτου F2, και αποτελούν το μεγάλο φαβορί στα δικίνητα του αγώνα.

Οι Έλληνες Panizzi θα αντιμετωπίσουν το νεοσύστατο πλήρωμα του Citroen DS3 R3T των Τίτου Τιτάκη-Μάριου Χρονάκη με τον οδηγό να εντυπωσιάζει το 2021, στη πρώτη αγωνιστική του σεζόν. Μια τριάδα ταχύτατων πληρωμάτων από τα Χανιά θα κυνηγήσει τη διάκριση στη κατηγορία της F2 όπως και στη κλάση C3. Το παρών θα δώσουν οι νικητές της κλάσης στην προηγούμενη έκδοση του αγώνα το 2017, Λευτέρης Γομπάκης-Στέφανος Γομπάκης με το Honda Civic Type R , καθώς και τα δύο Ford Fiesta ST των Δημήτρη Φραντζεσκάκη-Φραγκίσκου Κλαριδόπουλου, και Δημήτρη Καψαλάκη-Γιώργου Ηλία Γαλανάκη.

Στη κλάση της C4, που συγκέντρωσε δύο πληρώματα, τη δική τους μάχη αναμένεται να δώσουν ο “ζεστός” μετά τη δεύτερη θέση στην ανάβαση Ομαλού, Γιάννης Δαμιανάκης που θα έχει τον Γιάννη Λιοδάκη να τον καθοδηγεί στο Peugeot 205 και το διαχρονικό πλήρωμα των Κυπελλούχων Ασφάλτου της κατηγορίας το 2019, Ανδρέα Περάκη-Κώστα Κουρουγκιαούρη με Peugeot 206 XS.

5 συνδυασμοί-φωτιά θα αναμετρηθούν στη κλάση C5 των 1.600 κυβικών. Τα διαπιστευτήρια της ταχύτητας τους έχουν αποδείξει οι Γιάννης Νικολιδάκης με τον Μάνο Πετούση, οι οποίοι με το πλήρως ανανεωμένο Peugeot 106  αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην κλάση C5 όσο και την F2. Πιο τυχερός σε σχέση με την πρώτη του αγωνιστική συμμετοχή το 2023,  θέλει να είναι ο Γιάννης Καφετζάκης που θα συμμετάσχει με συνοδηγό τον Βαγγέλη Προβιδάκη στο Peugeot 106. Με Citroen Saxo VTS θα αγωνιστούν οι Μιχάλης Πόλιας-Στέλλα Ρουσσάκη.

Τις συμμετοχές στην κατηγορία συμπληρώνουν οι Σταύρος Ζεϊμπεκάκης με Peugeot 106 και ο Γιώργος Ιωαννίδης με Citroen ΑΧ που θα κυνηγήσουν τη διάκριση. Στη μικρότερη  κλάση του αγώνα της C6, ακόμα 5 αξιόλογοι συνδυασμοί θα χαρίσουν θέαμα. Πίσω από τα πηδάλια ενός Citroen Saxo θα βρίσκεται ο Ανδρέας Μαραγκάκης. Ο 30χρονος οδηγός θα ξαναβρεθεί με τον Βαγγέλη Αργυρό, έπειτα από το Rally ΔΕΘ το 2021, και θα κυνηγήσει τη διάκριση.

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τον δύο φορές κυπελλούχο της κατηγορίας (2018,2020) και μοναδικό οδηγό ΑΜΕΑ “αΣταμάτητο” Στράτο Σταματάκη που επιστρέφει με τον Φίλιππο Φακουρέλη στο δεξί bucket, στο πλήρως ανακατασκευασμένο Peugeot 106 XSi. Οι φιναλίστ της κατηγορίας του Ράλλυ Κρήτης το 2021, Μιχάλης Πουλάκης-Γιώργος Πουλάκης με Toyota Yaris καθώς και το Citroen Saxo του νικητή της κλάσης του Ράλλυ Κρήτης 2020, Βαγγέλης Παρθενιάδη, που θα έχει συνοδηγό τον rookie Δημήτρη Σηφάκη θα παλέψουν με τα προαναφερθέντα πληρώματα από το πρώτο μέτρο και δεν θα αφήσουν ανεκμετάλλευτη όποια ευκαιρία για διάκριση, τους παρουσιαστεί.

Ο Χαρίδημος Στιβακτάκης θα πραγματοποιήσει την αγωνιστική επάνοδο στη θέση του οδηγού έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, με τον Λευτέρη Θεοδωράκη να τον καθοδηγεί. Ο φετινός αγώνας ονομάζεται “Γιώργος Λουκάς” προς τιμήν του παλαιού αγωνιζόμενου, οδηγού, φίλου, και μέλος του ΑΟΚρήτης που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας πριν μερικούς μήνες. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ομώνυμη διαδρομή “Ποταμιές-Ασκοί” 11,15 αγωνιστικών χιλιομέτρων, στην οποία τα πληρώματα θα διαγωνιστούν τρεις φορές.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου, από τις 15:00 έως τις 18:00, στις εγκαταστάσεις ΗΚ ΑΕΒΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ (Μιλτιάδη Καράτζη 72, Νέα Αλικαρνασσός). Την Κυριακή 30 Απριλίου, το πρώτο αγωνιστικό θα εξέλθει στις 11:00 από το χώρο του Service Park προκειμένου στις 11:21 να εκκινήσει στην ειδική διαδρομή. Έπειτα από τρία επαναλαμβανόμενα περάσματα από τη διαδρομή και συνολικά 33.45 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα τερματίσουν στο Καστέλι στις 15:01. Η απονομή των επάθλων θα γίνει στις 30 Απριλίου, στο χώρο της Γραμματείας στο Καστέλι στις 17:30. Το Service Park βρίσκεται στην Περιφερειακή οδό Καστελίου-Χερσονήσου, στο Καστέλι.

Οι συμμετοχές του Η&Κ ΑΕΒΕ Rally Sprint Ποταμιές “Γιώργος Λουκάς” 2023