Η Polestar όπως γνωρίζουμε πλέον είναι ανεξάρτητη μάρκα από τη Volvo που τόσα χρόνια την είχε υπό τη σκέπη της. Η κατασκευή του πρώτου της εργοστασίου στην Κίνα είναι ήδη σε εφαρμογή, ενώ όπως είχαμε αναφερθεί έρχονται και καινούργια γραφεία από το Σεπτέμβριο στη Σουηδία.

Όλα αυτά όπως είναι αναμενόμενο πολύ γρήγορα θα φέρουν και την κατασκευή του Polestar 1, του πρώτου αυτοκινήτου της Σουηδικής φίρμας. Το εν λόγω μοντέλο θα το δούμε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λιγότερο από ένα μήνα. Όπως ήδη γνωρίζουμε πρόκειται για ένα τετραθέσιο Coupe μοντέλο, το όποιο θα λειτουργεί με ένα υβριδικό σύνολο 600 ίππων και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 101,9 κιλά. Όλα αυτά θα γίνονται από τον Drive – E κινητήρα της Volvo χωρητικότητας 2 λίτρων, αλλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα που θα έχει αυτονομία περίπου 150 χιλιομέτρων.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά στην αγορά αυτοκινήτου μέχρι το τέλος του 2018, όμως αυτό που θα προβληματίσει τους υποψήφιους αγοραστές είναι η τιμή του, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες η αγορά του στην Ευρώπη θα κυμανθεί από 140.000 έως 160.000€. Τι λέτε; Δεν είναι λίγο ακριβό;