Το πορτοκαλί χρώμα είναι ένα από τα χρώματα που χαρακτήριζε το Ford Focus ST. Τώρα η Ford δημιούργησε μια νέα ειδική έκδοση του Ford Focus RS, το οποίο είναι σε πορτοκαλί χρώμα και θα κυκλοφορήσει σε μόλις 50 αντίτυπα. Πρόκειται για την έκδοση Heritage Edition, η οποία δημιουργείται στο εργοστάσιο της πόλης Saarlouis της Γερμανίας.

Το Ford Focus RS Heritage Edition θα διαθέτει το γνωστό EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 375 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 52 κιλά. Ο κινητήρας αναβαθμίστηκε με τη βοήθεια της  Mountune, η οποία άλλαξε τη χαρτογράφηση του κινητήρα και βελτίωσε την απόδοση της βαλβίδας επανακυκλοφορίας του Turbo.

Φυσικά, υπήρξαν και άλλες αλλαγές όπως το μπλοκέ εμπρός διαφορικό της Quaife, οι μαύρες – γκρι δαγκάνες των φρένων, τα μαύρα καλύμματα των καθρεπτών, η μαύρη πίσω αεροτομή και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα της Recaro, το θερμαινόμενο τιμόνι και η ηλιοροφή. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού τα 50 κομμάτια αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα, θα χρειαστεί όμως και ένα ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία και 45.000€ για την αγορά του Ford Focus RS Heritage Edition.