Το πανίσχυρο Audi RS 7 της ABT

Η ABT Sportsline είναι μια πασίγνωστη εταιρεία βελτιώσεων αυτοκίνητων. Όπως φαίνεται για άλλη μια φορά πάει να κακομάθει τους πελάτες της, αφού αυτή τη φορά προχώρησε στη δημιουργία ενός πανίσχυρου μοντέλου της Audi. Αυτό δεν είναι άλλο από το RS 7, το οποίο αναβαθμίζεται με το πακέτο Legacy Edition.

Εξωτερικά το γερμανικό μοντέλο περιλαμβάνει τη μαύρη μάσκα με το λογότυπο της Audi να δεσπόζει στη μέση, ενώ οι μαύρες πινελιές συνεχίζονται στον αεραγωγό που βρίσκεται στο καπό, στα πλαϊνά, στους καθρέπτες και στον πίσω διαχύτη. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η Carbon αεροτομή και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Παράλληλα, υπάρχουν και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα δερμάτινα Bucket καθίσματα, με τις μαύρες ραφές. Ο πήχης της πολυτέλειας ανεβαίνει με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τις κόκκινες ραφές, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Τα κομμάτια από ανθρακονήματα υπάρχουν και στο εσωτερικό μειώνοντας το βάρος του αυτοκινήτου.

Το Audi RS 7 κάτω από το καπό κρύβει το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ πλέον να αγγίζει τους 1.000 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 117,2 κιλά. Για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα χρειάστηκαν νέα σφυρήλατα πιστόνια, ενισχυμένες μπιέλες, νέα Turbo, Carbon εισαγωγή, πρόσθετα ψυγεία λαδιού, μεγαλύτερα Intercooler και σύστημα έμμεσης έγχυσης νερού/αιθανόλης. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ/ώρα.

Παράλληλα, η ABT ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο επίτευγμα των 1.000 ίππων γίνεται μόνο με βενζίνη 102 οκτανίων. Αν ο υποψήφιος πελάτης προτιμήσει τη βενζίνη των 98 οκτανίων τότε η μέγιστη ισχύ φτάνει τους 940 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 107 κιλά. Φυσικά και στη δεύτερη περίπτωση τα νούμερα είναι τρομακτικά, αφού από τους 600 ίππους ανεβαίνουμε στους 940 ή 1.000 ίππους, κάτι που δε συνηθίζεται να βλέπουμε καθημερινά σε τέτοια αυτοκίνητα.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα δημιουργηθούν μόλις 200 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Αυτή ακούγεται λίγο εξωπραγματική, αφού η ABT κοστολογεί τη μετατροπή στα 205.000€, κάτι που ξεπερνά και την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου. Βέβαια, είναι κάτι που ξεπερνάει ακόμη και τη λογική, αφού 1.000 ίπποι σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Πάντως φαίνεται ότι αξίζει και με το παραπάνω.