Η Suzuki Motor Corporation με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην Έκθεση “Japan Mobility Show 2023”, που διοργανώνεται από τη σύμπραξη “Japan Automobile Manufacturers Association” και η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Tokyo Big Sight από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023. Με κεντρικό θέμα “Απαντήσεις που θα ενθουσιάσουν όλο τον κόσμο”, η Suzuki θα παρουσιάζει ποικίλες πρωτοβουλίες για ένα μέλλον ουδέτερο από άνθρακα στην κινητικότητα καθώς και τις μοναδικές υπηρεσίες της. Παράλληλα, το εκθεσιακό περίπτερο θα διαμορφωθεί έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν βιώσουν μια ενθουσιώδη εμπειρία.

Η παρουσία της Suzuki θα περιλαμβάνει προτάσεις και λύσεις μετακίνησης που απαντούν στην καθημερινότητα και στον σύγχρονο τρόπο ζωής των ανθρώπων, ξεκινώντας με πρωτότυπα μοντέλα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και κινητήρες επόμενης γενιάς και εξωλέμβιες μηχανές. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το εκτενές πρόγραμμα πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει η εταιρεία με βάση το περιβαλλοντικό όραμα Suzuki για ένα μέλλον που κάθε κίνηση οδηγεί σε “πράσινες” λύσεις,  το οποίο αφορά στην ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των βιώσιμων εναλλακτικών πηγών ενέργειας όπως η πρωτοβουλία για το συμπιεσμένο βιοαέριο (Compressed Bio Gas-CBG) στην Ινδία.

Επιπλέον, το περίπτερο θα διαθέτει ένα ειδικό τμήμα αξεσουάρ Suzuki που θα προσομοιάζει την αγορά μίνι φορτηγών, χρησιμοποιώντας το Super Carry για να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό μία σειρά υπηρεσιών που απευθύνονται σε ιδιοκτήτες μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και σε όσους δραστηριοποιούνται στο εμπόριο με pop up καταστήματα λιανικής και χρειάζονται αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις.

Κύρια εκθέματα: Suzuki νέα μοντέλα.

Suzuki eVX, το πρώτο παγκόσμιο στρατηγικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Suzuki.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Auto Expo 2023 που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 στην Ινδία, αποκαλύπτοντας μόνο το εξωτερικό του οχήματος. Τώρα για πρώτη φορά θα αποκαλυφθεί και το εντυπωσιακό εσωτερικό σε μια πλήρη παρουσίαση του νέου ΕV μοντέλου. Κάνοντας ένα βήμα παρακάτω στο μέλλον της τετρακίνησης και των κορυφαίων Hybrid SUV μοντέλων της, η Suzuki φωτογραφίζει τώρα έναν νέο δρόμο στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάζει το eVX, το οποίο προτείνεται ως ένα ηλεκτρικό όχημα που συνδυάζει την αυθεντική SUV οδηγική εμπειρία της Suzuki με την περαιτέρω εξέλιξη των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων τεχνολογιών 4×4.

Συνολικό μήκος 4,30 μέτρα, πλάτος 1,80 μέτρα, ύψος 1,60 μέτρα.

Αυτονομία: 500 χιλιόμετρα.

Suzuki eWX Mini Wagon EV, φτιαγμένο για να διευκολύνει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Πρόκειται για ένα Concept Car που συνδυάζει μοναδικά το διασκεδαστικό και πρακτικό χαρακτήρα των αυτοκινήτων Suzuki σε ένα φουτουριστικό EV. Σαν ένας πιστός σύντροφος στην καθημερινότητα διαθέτει το καθαρό και μίνιμαλ σχεδιαστικό ύφος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ενώ στο εσωτερικό του η ευρύχωρη και εργονομική καμπίνα σε κάνει να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου.

Συνολικό μήκος 3.33 μέτρα, πλάτος 1,47 μέτρα, ύψος 1,62 μέτρα.

Αυτονομία: 230 χιλιόμετρα.

Suzuki Spacia Concept/Spacia Custom Concept

Το Spacia είναι ένα Mini Car με μοναδικό στυλ και ευρύχωρη καμπίνα. Αυτό το πρωτότυπο μοντέλο Suzuki εκφράζει την επιθυμία μας να «κάνουμε την καθημερινή ζωή πιο διασκεδαστική, βολική και άνετη. Όπως για παράδειγμα με τη βελτίωση της άνεσης των πίσω καθισμάτων, αλλά και με την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών. Το Spacia Concept δημιουργήθηκε για να προσφέρει άνεση και ενθουσιασμό, δίνοντας παράλληλα μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα μας ενώ το Spacia Custom Concept σχεδιάστηκε με γνώμονα την  κομψότητα και την υπεροχή.

Suzuki Swift Concept

Πρόκειται για ένα Concept, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας Suzuki Swift, διατηρώντας παράλληλα στην σχεδίασή του την αρχική ιδέα του “Drive & Feel”. Με μια πιο βιωματική προσέγγιση, το Swift Concept διακρίνεται όχι μόνο για το σχεδιασμό και τη μοναδική οδηγική συμπεριφορά του, αλλά και για την εξαιρετική οδηγική εμπειρία που προσφέρει αντιπροσωπεύοντας πλήρως το σλόγκαν “διασκεδάστε με το αυτοκίνητο σας και χαρείτε την καθημερινότητα σας”. Το Swift Concept θα εξοπλίζεται με μια πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, όπως αυτές των DSBSII (Dual Sensor Brake Support), AHS και DMS. Τέλος, ο κινητήρας υψηλής απόδοσης του Swift Concept επιτυγχάνει την ιδανική ισορροπία μεταξύ της επίδοσης στην οδήγηση και της απόδοσης καυσίμου.