Το όραμα της Bentley για το μέλλον της

Η Bentley δε θα μπορούσε να λείπει από τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκεί οι Βρετανοί αποκάλυψαν τα χαρτιά τους για το πώς οραματίζονται τα μελλοντικά τους μοντέλα, μέσω του EXP 10 Speed 6 Concept Car. Η ιδέα του νέου μοντέλου βασίστηκε στη βρετανική ερμηνεία των διθέσιων sport αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης. Σίγουρα το όραμα της Bentley για το μέλλον είναι ισχυρό, αφού ο σχεδιασμός του νέου Concept Car είναι αρκετά τολμηρός.

bentley exp 10 speed 6 2Το νέο Coupe πρωτότυπο μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως από τη μεγάλη μάσκα, τα μεγάλα φωτιστικά σώματα και τα πέντε νεύρα που βρίσκονται στο καπό. Πηγαίνοντας προς το πίσω μέρος διακρίνονται οι πόρτες χωρίς πλαίσιο, οι μεγάλοι τροχοί, ενώ στο τελείωμα ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, με την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, η οποία χωρίζεται σε δυο μέρη στις άκρες του προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η υπερπολυτελής διθέσια καμπίνα των επιβατών, η οποία αποτελείται από δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και την TFT οθόνη του ομίλου της Volkswagen, που έχει αντικαταστήσει το συμβατικό πίνακα οργάνων.

Το εάν θα το δούμε στην παραγωγή ή όχι είναι το μεγάλο ερώτημα, αφού οι Βρετανοί δεν αποκάλυψαν όλα τους τα στοιχεία, αφήνοντας ερωτηματικά για τον κινητήρα. Το σίγουρο είναι πως με το EXP 10 Speed 6 Concept Car μας έδειξαν το πώς οραματίζονται το μέλλον τους στην αυτοκίνηση. Αν αξίζει ή εάν αρέσει θα διαπιστωθεί εν ευθέτω χρόνο. Εμείς πάντως ανυπομονούμε.