Εκτός Αυστραλίας ο Alonso

Τελικά το ατύχημα του Fernando Alonso δε φαίνεται να ήταν και τόσο αθώο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί τόσο από τους γιατρούς, όσο και από τη βρετανική ομάδα. Η είδηση έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού όπως όλα δείχνουν, ο Ισπανός θα χάσει το πρώτο Grand Prix της χρονιάς. Οι γιατροί συνέστησαν στον Alonso να παρατείνει τη ξεκούρασή του, ώστε να μη ρισκάρει το ενδεχόμενο μιας νέας πρόσκρουσης, που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του.

f1 alonso 2Συγκεκριμένα η McLaren στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει “Έχοντας υποστεί μια εξαντλητική σειρά από δοκιμές με τη McLaren Honda ο Fernando Alonso και παρ’ ότι οι γιατροί μας πληροφόρησαν ότι δε βρίσκουν συμπτώματα ιατρικής φύσεως και δεν έχουν αποδείξεις για κάποιο τραυματισμό, τον περιγράφουν ως απόλυτα υγιή, από νευρολογικής και καρδιακής πλευράς.

Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί του Fernando συνέστησαν μετά τη διάσειση που υπέστη στη Βαρκελώνη στις 22 Φεβρουαρίου να περιορίσει όλους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα διάσειση, τόσο σύντομα από την προηγούμενη. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα για δεύτερη πρόσκρουση, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι γιατροί. Έτσι, συμβούλεψαν τον Ισπανό πιλότο να μην αγωνιστεί στο Grand Prix της Αυστραλίας το τριήμερο 13 – 14 – 15 Μαρτίου.

f1 alonso 3Ο Fernando κατανόησε και δέχτηκε τη συμβουλή του, με αποτέλεσμα τα δυο μονοθέσια της McLaren Honda να οδηγηθούν από τον Jenson Button και τον αναπληρωματικό οδηγό Kevin Magnussen. Οι γιατροί του Ισπανού, παρά το γεγονός ότι αποδέχονται ότι ο ίδιος νιώθει καλά και υγιής, και θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο για να τρέξει, τον συμβούλεψαν να μη το ρισκάρει και να ξεκινήσει τις προπονήσεις, ώστε να είναι έτοιμος για το GP της Μαλαισίας στις 27 – 28 – 29 Μαρτίου.

Όλοι στη McLaren Honda σεβόμαστε και στηρίζουμε πλήρως την απόφαση του Fernando, με τη συμβουλή των γιατρών του, και ελπίζουμε να επανέλθει σύντομα στην πίστα.” Όπως και να έχει, η μη συμμετοχή του Alonso στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς έχει ως αποτέλεσμα να τον αφήσει πίσω στη βαθμολογία, τουλάχιστον από θέμα διεκδίκησης τίτλου. Το μόνο σίγουρο είναι πως προέχει η υγεία των αθλητών και η σωματική τους ακεραιότητα από τους όποιους βαθμούς και το όποιο πρωτάθλημα.