Τα υβριδικά μοντέλα έχουν ξεκινήσει και κατακλύζουν τις αγορές του κόσμου. Η ηλεκτροκίνηση άλλωστε είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και αυτό πλέον φαίνεται ξεκάθαρα. Η Toyota γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά την υβριδική τεχνολογία παρουσίασε στο Amsterdam της Ολλανδίας το νέο RAV4 Plug-in Hybrid. Το νέο μοντέλο υπόσχεται ταχύτητα, ασφάλεια και φυσικά μειωμένη κατανάλωση.

Η ναυαρχίδα των υβριδικών μοντέλων της Toyota διαθέτη την κορυφαία απόδοση και όλη την τελευταία τεχνολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Με την 20ετή εμπειρία της η Toyota σε τέτοια συστήματα υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και μεγαλύτερη οικονομία. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα GA-K, με την μπαταρία να βρίσκεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου εξοικονομώντας περισσότερους χώρους και φτάνοντας το χώρο αποσκευών στα 520 λίτρα.

Η μεγάλη μάσκα με το φωτιζόμενο λογότυπο της Toyota και τα LED φωτιστικά σώματα, μαζί με τους προβολείς ομίχλης θέλουν να δείξουν ένα διαφορετικό μοντέλο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα LED φωτιστικά σώματα. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” και 19”, με γκρι ή μαύρη βαφή.

Στο εσωτερικό τα νέα σπορ καθίσματα με τις ραβδώσεις και τις κόκκινες λεπτομέρειες θέλουν να ανεβάσουν το επίπεδο της πολυτέλειας. Η κεντρική κονσόλα προσφέρει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής μεγέθους 9”, ενώ υπάρχουν και τα συστήματα σύνδεσης των smartphone Apple CarPlay και Android Auto. Το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι διαθέτει όλα τα απαραίτητα χειριστήρια για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Το νέο κινητήριο σύστημα του RAV4 Plug-in Hybrid θα διαθέτει τον βενζινοκινητήρα Hybrid Dynamic Force χωρητικότητας 2,5 λίτρων, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται σε 306 ίππους. Το 0-100 θα επιτυγχάνεται σε 6,2”, ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε μόλις 29 γρ/χλμ, κάτι που το κάνει ένα από τα λιγότερα ρυπογόνα μοντέλα της κατηγορίας του.

Με τέσσερις διαθέσιμες λειτουργίες οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να μεταβεί από την υβριδική στην οδήγηση EV. Αυτός ο νέος τρόπος οδήγησης επιτρέπει στο RAV4 Plug-in Hybrid να καλύπτει περισσότερα από 65 χιλιόμετρα μόνο με την ηλεκτρική ισχύ. Επιπλέον, μπορεί να επιτευχθεί ταχύτητα μέχρι και 135 χλμ/ώρα χωρίς καμία παρέμβαση της μηχανής εσωτερικής καύσης.

Οι πωλήσεις του νέου ιαπωνικού μοντέλου θα ξεκινήσουν το δεύτερο 6μηνο του 2020 όπου ανάμεσα τους θα είναι και η χώρα μας. Σίγουρα το νέο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid είναι ένα από τα μοντέλα που θα μπορέσουν να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα ακόμα και στην ελληνική αγορά. Άλλωστε ένα αυτοκίνητο με ταχύτητα, ασφάλεια και μικρή κατανάλωση είναι πάντα περιζήτητο. Το μόνο που θέλουμε είναι να δημιουργηθούν σταθμοί φόρτισης για να γίνονται πιο εύκολα και πιο άνετα οι μετακινήσεις.