Η σειρά GR Sport δίνει στα αυτοκίνητα της Toyota μια άλλη χάρη. Σχεδόν όλα τα μοντέλα κυκλοφορούν με αυτή την έκδοση και οι Ιάπωνες βλέποντας τη ζήτηση που έχει αποφάσισαν να την επεκτείνουν και στο σκληροτράχηλο Hilux. Η νέα έκδοση ονομάζεται Hilux Revo GR Sport και αποκαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Bodykit που έχει και το έμβλημα της GAZOO Racing.

Αν προσέξει κανείς θα δει ότι η συγκεκριμένη έκδοση είχε κυκλοφορήσει και το 2018 στη Βραζιλία, αλλά τώρα εκτός τις αλλαγές εξωτερικά και εσωτερικά υπάρχει και μικρή βελτίωση στον κινητήρα. Οι αεροδυναμικές προεκτάσεις στον μπροστινό προφυλακτήρα, η γκρι μάσκα, τα μαύρα καπάκια στους καθρέπτες και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, είναι μερικές από τις αλλαγές που υπάρχουν. Προαιρετικά υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία χρώματα που είναι Λευκό, κόκκινο και μαύρο.

Στο εσωτερικό συναντάμε τα σπορ δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, ενώ στα προσκέφαλα υπάρχει το λογότυπο GR. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και την κόκκινη λωρίδα, καθώς και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο Turbodiesel κινητήρας χωρητικότητας 2,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 201 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση, η οποία έχει ενισχυθεί και διαθέτει διπλά ψαλίδια με ελατήρια και σταθεροποιητή μπροστά και 5 φύλλα ελατηρίων πίσω, ενώ διαθέτουν και τα αμορτισέρ Monotube. Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 23 χιλιοστά, ενώ υπάρχουν και τα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες.

Στην Ταϊλάνδη το νέο Toyota Hilux Revo GR Sport είναι ήδη διαθέσιμο, με τις τιμές να κοστολογούνται από περίπου 27.000$ και ανάλογα τον εξοπλισμό μπορεί να φτάσει έως και τα 40.000$. Σίγουρα μια τέτοια έκδοση στην Ευρώπη θα ήταν αρκετά δελεαστική, αφού όπως γνωρίζουμε τέτοια αυτοκίνητα είναι βούτυρο στο ψωμί μας.