Πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Toyota είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν πρέπει να γίνει απότομα εγκαταλείποντας τα συμβατικά αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πόλης, του οποίου η κατασκευή στο μεγαλύτερο μέρος του είναι από πλαστικό. Το νέο μοντέλο ονομάζεται C + pod και έχει μήκος 2,49 μέτρα, πλάτος 1,29 μέτρα και ύψος 1,55 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 1,78 μέτρα.

Η κατασκευή του είναι αρκετά ιδιαίτερη προσπαθώντας να φέρει κάτι από Smart. Είναι διθέσιο διαθέτει LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ διατίθεται σε 5 διαφορετικούς χρωματισμούς. Το συνολικό του βάρος είναι μόλις 670 κιλά, ενώ στον εξοπλισμό προσφέρει σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους πλευρικούς καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων που είναι τοποθετημένος στη μέση του ταμπλό.

Φυσικά, ένα τέτοιο αυτοκίνητο δε θα μπορούσε να μην έχει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας όπως η αποφυγή σύγκρουσης με ανίχνευση οχήματος, πεζών και ποδηλάτων κατά τη διάρκεια τόσο της ημέρας, όσο και τη νύχτας, ενώ υπάρχει το αυτόματο φρενάρισμα και η υποβοήθηση στάθμευσης. Προαιρετικά μπορεί να μπει κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω.

Μηχανικά το νέο ηλεκτρικό όχημα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 9,2 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 12,5 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 5,7 κιλά. Η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 150 χιλιόμετρα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι μόλις 60 χλμ/ώρα. Με ένα φορτιστή 200 Volt χρειάζεται 5 ώρες για μια πλήρη φόρτιση, ενώ με αυτόν των 100 Volt ανεβαίνει στις 16 ώρες.

Το νέο Toyota C + pod είναι προγραμματισμένο να βρεθεί στις αγορές μέσα στο 2022, αλλά οι Ιάπωνες ήδη δέχονται παραγγελίες για αυτό το μικρό ηλεκτρικό όχημα πόλης. Δυστυχώς το νέο μοντέλο προορίζεται μόνο για την ιαπωνική αγορά, με τις τιμές να ξεκινούν από 1.650.000¥ ή 15.908$.